Na gulasovú polievku s haluškami budete potrebovať:

– 500 g hovädzieho mäsa na guláš
– 2 veľké cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice mletej papriky
– 1 lyžička mletého rascepu
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na smaženie
– 1,5 l vody
– 2 veľké zemiaky
– 1 lyžica hladkej múky
– halušky na prílohu (môžete si kúpiť alebo pripraviť sami)

 

Guľášová polievka s haluškami

Postup:

1. Mäso nakrájajte na menšie kocky a cibuľu nakrájajte nadrobno. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu a mäso, kým sa mäso nezačne zlatisto sfarbovať.

2. Pridajte strúčiky cesnaku (nasekané na drobné kúsky), mletú papriku, rascepo, soľ a čierne korenie. Zamiešajte dobre a podlejte vodou. Varíme na miernom ohni asi 1 hodinu.

3. Zemiaky olúpeme, nakrájame na menšie kocky a pridáme do polievky. Varíme ďalších 30 minút, kým zemiaky nezmäknú.

4. V miske si zmiešajte hladkú múku s trochou vody, aby ste mali mäkkú hladkú zmes. Postupne ju pridávajte do polievky a neustále miešajte, kým zmes nezhustne.

5. Na záver pridajte do polievky halušky a varíme ďalších 5-10 minút, kým sa halušky neuvária.

6. Podávame horúcu polievku posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *