Polievka s bravčovým mäsom

Ak hľadáš recept na polievku s bravčovým mäsom, tu je jednoduchý a chutný recept:

Bravčová polievka

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (použi mäso z pleca alebo rošt)
  • 2 cibuľky
  • 3 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička majoránky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Polievka s bravčovým mäsom

Postup:

  1. Mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
  2. Cibuľku jemne nakrájame a orestujeme na oleji v hrnci.
  3. Pridáme nakrájané mäso a opekáme ho z každej strany, kým nezhnedne.
  4. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky, rascu a majoránku.
  5. Zalejeme vodou, aby bolo mäso a zelenina zakrytá.
  6. Polievku necháme variť asi 1 hodinu na miernom ohni, kým mäso a zelenina nezmäknú.
  7. Na konci dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Hotovú polievku môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *