Francúzka cesnačka (Aïgo Bouïdo)

Aïgo Bouïdo, známa aj ako Francúzska cesnačka, je tradičná franská polievka, ktorá je veľmi ľahká a osviežujúca. Táto polievka je zvyčajne pripravená z vývaru z byliniek, cesnaku, zeleniny a kyslej smotany. Pre svoj charakteristický chuťový profil je často nazývaná aj “cesnačka prechladených chodcov”.

Ak vaša otázka má byť recept na Aïgo Bouïdo, tu je jednoduchý spôsob, ako si ju môžete pripraviť:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 2 veľké cesnaky, nasekané na plátky
  • 1 veľkú cibuľu, nasekanú
  • 2 mrkvy, očistené a nakrájané na plátky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na plátky
  • 1 zväzok petržlenu, nasekaný
  • 1 zväzok pažítky, nasekaný
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 šálka kyslej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Francúzka cesnačka (Aïgo Bouïdo)

Postup:

  1. V hrnci zohrejte trochu oleja a pridajte cesnak a cibuľu. Orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte mrkvu, zeler a bylinky. Orestujte ich krátko.
  3. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte zmes variť asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Odstavte polievku z ohňa a mixujte ju ponorným mixérom, kým nezískate hladkú konzistenciu.
  5. Vráťte polievku na sporák a pridajte kyslú smotanu. Premiešajte, až kým sa smotana nerozpustí a polievka bude rovnomerne zahriata.
  6. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Podávajte teplú s čerstvými bylinkami alebo grilovaným chlebom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže vychutnať si autentickú Francúzsku cesnačku! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *