Kuracie prsia na póre

Príprava kuracích pŕs na póre je skutočne jednoduchá a chutná. Tu je jednoduchý recept:

  • Ingrediencie:

     

    • 4 kuracie prsia
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
    • 1 lyžička sladkej papriky
    • 1 lyžička sušeného oregana

 

Kuracie prsia na póre

  • Postup:
    1. Predohrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
    2. Vložte kuracie prsia na kuchynský tácku a opláchnite ich pod tečúcou vodou. Osušte ich papierovou utierkou.
    3. V malom miske zmiešajte olivový olej, cesnak, soľ, čierne korenie, sladkú papriku a oregano.
    4. Natrite kuracie prsia vzniklou marinádou z oboch strán.
    5. Nechajte pôsobiť marinádu aspoň 15 minút, aby sa do mäsa dostala chuť a arome.
    6. Vložte kuracie prsia do predhriatej rúry a pečte ich asi 20 až 25 minút, alebo kým vnútorná teplota dosiahne 75 stupňov Celzia.
    7. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočinúť, potom ho nakrájajte na tenké plátky a podávajte.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *