Pripravte si lahodné vykostené kuracie stehná s cestovinou nasledovne:

Suroviny:

  • 4 vykostené kuracie stehná
  • 250 g cestoviny podľa vášho výberu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 konzerva paradajok, dusených alebo krájaných
  • 1 lyžička syroveho cukru
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu na posypanie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Vykostené kuracie stehná s cestovinou

Postup:

  1. Načasujte si rúru na 180°C.
  2. Stehná osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a opečte kuracie stehná z oboch strán, aby sa na nich vytvorila zlatohnedá kôrka.
  4. Potom prenesť stehná do pekáča a dajte ich na 15-20 minút do rúry, kým sa úplne neprepečú.
  5. Počas pečenia kuracieho mäsa si pripravte cestovinu podľa pokynov na obale.
  6. Na inej panvici si roztopíme trochu olivového oleja a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme, kým cibuľa nezmení farbu na zlatohnedú.
  7. Pridajte paradajky, cukor, oregano a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Variť na miernom ohni asi 10-15 minút, až kým omáčka nezhustne.
  8. Keď je kuracie mäso pečené do zlatista, vyberte ho z rúry.
  9. Na tanier vystrochajte porciu cestoviny a položte pečené kuracie stehná na ne. Poriadne zalejte paradajkovou omáčkou.
  10. Posypte posypte parmezánom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  11. Podávajte ešte teplé a môžete pridať aj zelený šalát ako prílohu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *