Pripravte si lahodné vykostené kuracie stehná s cestovinou nasledovne:
Suroviny:
- 4 vykostené kuracie stehná
- 250 g cestoviny podľa vášho výberu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 konzerva paradajok, dusených alebo krájaných
- 1 lyžička syroveho cukru
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu na posypanie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Vykostené kuracie stehná s cestovinou
Postup:
- Načasujte si rúru na 180°C.
- Stehná osolte a okoreňte podľa chuti.
- Na panvici zohrejte olivový olej a opečte kuracie stehná z oboch strán, aby sa na nich vytvorila zlatohnedá kôrka.
- Potom prenesť stehná do pekáča a dajte ich na 15-20 minút do rúry, kým sa úplne neprepečú.
- Počas pečenia kuracieho mäsa si pripravte cestovinu podľa pokynov na obale.
- Na inej panvici si roztopíme trochu olivového oleja a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme, kým cibuľa nezmení farbu na zlatohnedú.
- Pridajte paradajky, cukor, oregano a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Variť na miernom ohni asi 10-15 minút, až kým omáčka nezhustne.
- Keď je kuracie mäso pečené do zlatista, vyberte ho z rúry.
- Na tanier vystrochajte porciu cestoviny a položte pečené kuracie stehná na ne. Poriadne zalejte paradajkovou omáčkou.
- Posypte posypte parmezánom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Podávajte ešte teplé a môžete pridať aj zelený šalát ako prílohu.
Dobrú chuť!