Dnes to chcelo vyprázdniť chladničku s mrazničkou tak čo iné než bravčovina.
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice hladkej múky
- 500 ml vývaru
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 2 lyžice smotany na varenie
Bravčová krkovička s omáčkou
Postup:
- Krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak nadrobno nakrájajte.
- Na panvici zohrejte olej a opražte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte krkovičku, osolte, okoreňte a orestujte zo všetkých strán.
- V hrnci si pripravte základnú omáčku. Na rozohriatom oleji pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte, kým nezíska svetlohnedú farbu.
- Postupne pridávajte vývar, horčicu a worcesterskú omáčku. Za stáleho miešania nechajte omáčku zovrieť a zahustiť.
- Krkovičku s cibuľou a cesnakom premiestnite do hrnca s omáčkou.
- Nechajte omáčku s krkovičkou povariť asi 15 minút, kým sa mäso stane mäkkým.
- Pred podávaním pridajte smotanu na varenie, premiešajte a nechajte omáčku ešte chvíľu povariť.
- Podávajte teplú bravčovú krkovičku s omáčkou s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedľou, pyré alebo ryžou.
Dobrú chuť!