Bravčová krkovička s omáčkou

Dnes to chcelo vyprázdniť chladničku s mrazničkou tak čo iné než bravčovina.

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml vývaru
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice smotany na varenie

 

Bravčová krkovička s omáčkou

Postup:

  1. Krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak nadrobno nakrájajte.
  3. Na panvici zohrejte olej a opražte cibuľu a cesnak dozlatista.
  4. Pridajte krkovičku, osolte, okoreňte a orestujte zo všetkých strán.
  5. V hrnci si pripravte základnú omáčku. Na rozohriatom oleji pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte, kým nezíska svetlohnedú farbu.
  6. Postupne pridávajte vývar, horčicu a worcesterskú omáčku. Za stáleho miešania nechajte omáčku zovrieť a zahustiť.
  7. Krkovičku s cibuľou a cesnakom premiestnite do hrnca s omáčkou.
  8. Nechajte omáčku s krkovičkou povariť asi 15 minút, kým sa mäso stane mäkkým.
  9. Pred podávaním pridajte smotanu na varenie, premiešajte a nechajte omáčku ešte chvíľu povariť.
  10. Podávajte teplú bravčovú krkovičku s omáčkou s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedľou, pyré alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *