Tu je recept na kuracie soté v placke:
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 4
Suroviny:
- 500 g kuracie prsia, nakrájané na tenké stripsy
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 200 g hubiek (napríklad šampiňónov), nakrájané na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- placky na tortilly
- zahustenie omáčkou (voliteľné)
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Kuracie soté v placke
Postup:
- Načasovať všetky prípravy a suroviny tak, aby boli pripravené na rýchle opekanie.
- Rozpáliť olej v panvici na strednom ohni a pridať cibuľu a cesnak. Speníme ich dozlatista.
- Pridajte kuracie prsia a orestujte, až kým už nie sú ružové vnútri. Môžete pridávať trochu sójovej omáčky na dochutenie.
- Pridajte papriku a huby a opečte ich, kým nie sú mäkké.
- Ak chcete, môžete pridať zahustenie omáčkou, ak preferujete omáčku väčšej konzistencie.
- Opečené kuracie soté rozotrite po plackách na tortilly a zrolujte.
- Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Dobrú chuť!