Kuracie soté na dubákoch

Tento jednoduchý recept na kuracie sote na dubákov je skvelou voľbou pre lahodnú a zdravú večeru. Obliekané kúsky kuracieho mäsa sú opečené na masle, spolu s cesnakom, cibuľou a hubami. Zmes aromatických bylin a štipka mletej červenej papriky pridáva jedlu výraznú chuť. Podáva sa s dusenou ryžou alebo opekanými zemiakmi.

Kuracie soté na dubákoch

  • 500 g kuracieho mäsa (kúsky nakrájané na plátky)
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa (nakrájaná na kúsky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 200 g šampiňónov (nakrájaných na plátky)
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju, kým sa nezlúči a nezmäkne.
  2. Pridajte nakrájané kuracie mäso a opečte ho, kým sa nezmení na ružovú farbu. Orestujte kuracie mäso zo všetkých strán, aby sa dosiahla zlatohnedá farba.
  3. Potom pridajte nasekaný cesnak a šampiňóny do panvice. Orestujte ich až kým nezmäknú a nevypustia svoju vodu.
  4. Do zmesi pridajte mletú sladkú papriku, tymian a majoránku. Počas miešania nechajte všetky prísady dokopy povariť.
  5. Ochutnajte a pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
  6. Kuracie sote servírujte ešte horúce so dusenou ryžou alebo opekanými zemiakmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *