Zapekané rezne so šunkou a syrom

Zapekané rezne so šunkou a syrom

  • 4 rezné bravčové alebo kuracie mäsové plátky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky syra (napr. ementál alebo eidam)
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky strúhanej strúhanky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 šálka mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky (na prípravu omáčky)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Zapekané rezne so šunkou a syrom

Pripravte si všetky potrebné suroviny, ako sú bravčové alebo kuracie mäsové plátky, šunka, syr (napr. ementál alebo eidam), vajcia, múka, strúhanka, rastlinný olej, mlieko, maslo, hladká múka, soľ a čierne korenie.

Osolte a okoreňte mäsové plátky z oboch strán. Na každý mäsový plátok položte plátok šunky a syra. Zložte mäsové plátky s plátkami šunky a syra na polovicu, aby vytvorili rezne. Upevnite ich drevenými špárkami.

 

Na strednom ohni zohrejte rastlinný olej v hlbšej panvici alebo hrnci. Opečte rezné z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a mäso je upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou. Do tej istej panvice pridajte maslo a nechajte ho roztopiť. Potom pridajte hladkú múku a miešajte, kým múka nezíska zlatohnedú farbu.

Postupne prilievajte mlieko, neustále miešajte, kým nevznikne hladká omáčka. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti. Predhrejte rúru na 180 stupňov C. Mäsové rezne s omáčkou vložte späť do panvice a nalejte omáčku cez ne. Pečte v predhriatej rúre asi 20-25 minút, kým sa syr na rezňoch neroztaví a zapečie sa.

Podávajte teplé s prílohou ako sú zemiaky, cestoviny alebo čerstvý zeleninový šalát. Týmto spôsobom môžete pripraviť chutné zapekané rezné so šunkou a syrom. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích rezňov (môžete použiť aj bravčové)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky syra (najlepšie eidam alebo mozzarella)
  • 1 šálka strúhanky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána (voliteľné)
  • Mletá paprika (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava rezňov:
    • Kuracie rezne jemne naklepete. Osolte a okoreňte z oboch strán podľa chuti.
  2. Plnenie:
    • Na každý rezň položte plátok šunky a plátok syra. Rolujte rezne a zabezpečte ich špáradlami alebo potravinárskou niťou.
  3. Obalovanie:
    • Pripravte si tri misky. Do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku.
    • Rolované rezne najprv obaľte v múke, potom ich namočte do vajec a nakoniec obalte v strúhanke.
  4. Smaženie:
    • Na panvici rozohrejte olivový olej alebo maslo na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opražte rezne zo všetkých strán dozlatista (približne 3-4 minúty z každej strany).
  5. Zapekanie:
    • Predhrejte rúru na 180 °C. Upečené rezne preložte na plech alebo do zapekacej misy.
    • Ak máte radi, môžete na každý rezň pridať trošku oregána alebo mletej papriky pre väčšiu chuť.
    • Pečte v rúre 10-15 minút, kým sa syr vo vnútri neroztopí a rezne úplne prepečú.
  6. Servírovanie:
    • Podávajte horúce, najlepšie so zemiakovou prílohou alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *