Zapekané rezne so šunkou a syrom

Zapekané rezne so šunkou a syrom

  • 4 rezné bravčové alebo kuracie mäsové plátky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky syra (napr. ementál alebo eidam)
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky strúhanej strúhanky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 šálka mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky (na prípravu omáčky)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Zapekané rezne so šunkou a syrom

Pripravte si všetky potrebné suroviny, ako sú bravčové alebo kuracie mäsové plátky, šunka, syr (napr. ementál alebo eidam), vajcia, múka, strúhanka, rastlinný olej, mlieko, maslo, hladká múka, soľ a čierne korenie.

Osolte a okoreňte mäsové plátky z oboch strán. Na každý mäsový plátok položte plátok šunky a syra. Zložte mäsové plátky s plátkami šunky a syra na polovicu, aby vytvorili rezne. Upevnite ich drevenými špárkami.

 

Na strednom ohni zohrejte rastlinný olej v hlbšej panvici alebo hrnci. Opečte rezné z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a mäso je upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou. Do tej istej panvice pridajte maslo a nechajte ho roztopiť. Potom pridajte hladkú múku a miešajte, kým múka nezíska zlatohnedú farbu.

Postupne prilievajte mlieko, neustále miešajte, kým nevznikne hladká omáčka. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti. Predhrejte rúru na 180 stupňov C. Mäsové rezne s omáčkou vložte späť do panvice a nalejte omáčku cez ne. Pečte v predhriatej rúre asi 20-25 minút, kým sa syr na rezňoch neroztaví a zapečie sa.

Podávajte teplé s prílohou ako sú zemiaky, cestoviny alebo čerstvý zeleninový šalát. Týmto spôsobom môžete pripraviť chutné zapekané rezné so šunkou a syrom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *