Zapekané rezne so šunkou a syrom
- 4 rezné bravčové alebo kuracie mäsové plátky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 plátky šunky
- 4 plátky syra (napr. ementál alebo eidam)
- 2 vajcia
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky strúhanej strúhanky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 šálka mlieka
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky (na prípravu omáčky)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Zapekané rezne so šunkou a syrom
Pripravte si všetky potrebné suroviny, ako sú bravčové alebo kuracie mäsové plátky, šunka, syr (napr. ementál alebo eidam), vajcia, múka, strúhanka, rastlinný olej, mlieko, maslo, hladká múka, soľ a čierne korenie.
Osolte a okoreňte mäsové plátky z oboch strán. Na každý mäsový plátok položte plátok šunky a syra. Zložte mäsové plátky s plátkami šunky a syra na polovicu, aby vytvorili rezne. Upevnite ich drevenými špárkami.
Na strednom ohni zohrejte rastlinný olej v hlbšej panvici alebo hrnci. Opečte rezné z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a mäso je upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou. Do tej istej panvice pridajte maslo a nechajte ho roztopiť. Potom pridajte hladkú múku a miešajte, kým múka nezíska zlatohnedú farbu.
Postupne prilievajte mlieko, neustále miešajte, kým nevznikne hladká omáčka. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti. Predhrejte rúru na 180 stupňov C. Mäsové rezne s omáčkou vložte späť do panvice a nalejte omáčku cez ne. Pečte v predhriatej rúre asi 20-25 minút, kým sa syr na rezňoch neroztaví a zapečie sa.
Podávajte teplé s prílohou ako sú zemiaky, cestoviny alebo čerstvý zeleninový šalát. Týmto spôsobom môžete pripraviť chutné zapekané rezné so šunkou a syrom. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích rezňov (môžete použiť aj bravčové)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 plátky šunky
- 4 plátky syra (najlepšie eidam alebo mozzarella)
- 1 šálka strúhanky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 lyžice olivového oleja alebo masla
- 1 čajová lyžička sušeného oregána (voliteľné)
- Mletá paprika (voliteľné)
Postup:
- Príprava rezňov:
- Kuracie rezne jemne naklepete. Osolte a okoreňte z oboch strán podľa chuti.
- Plnenie:
- Na každý rezň položte plátok šunky a plátok syra. Rolujte rezne a zabezpečte ich špáradlami alebo potravinárskou niťou.
- Obalovanie:
- Pripravte si tri misky. Do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku.
- Rolované rezne najprv obaľte v múke, potom ich namočte do vajec a nakoniec obalte v strúhanke.
- Smaženie:
- Na panvici rozohrejte olivový olej alebo maslo na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opražte rezne zo všetkých strán dozlatista (približne 3-4 minúty z každej strany).
- Zapekanie:
- Predhrejte rúru na 180 °C. Upečené rezne preložte na plech alebo do zapekacej misy.
- Ak máte radi, môžete na každý rezň pridať trošku oregána alebo mletej papriky pre väčšiu chuť.
- Pečte v rúre 10-15 minút, kým sa syr vo vnútri neroztopí a rezne úplne prepečú.
- Servírovanie:
- Podávajte horúce, najlepšie so zemiakovou prílohou alebo čerstvým šalátom.