Kuracie rezančeky v slanine s rozmarínovými zemiakmi

 

  • Kuracie rezančeky (malé kúsky)
  • Slanina (plátky)
  • Soľ a korenie
  • Rozmarínové výhonky (čerstvé alebo sušené)
  • Zemiaky (nakrájané na kúsky)
  • Olivový olej
  • Cesnak (nasekaný)
  • Hnedá horčica (voliteľné)

 

Kuracie rezančeky v slanine s rozmarínovými zemiakmi

Postup:

  1. Kurcie rezančeky osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Každý kúsok kuracieho mäsa zabaľte do plátku slaniny. Slaninu môžete prípadne pripevniť špajlou.
  3. Na panvici zohrejte olej a opečte zabaľené kuracie rezančeky z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedej farby a dobre prepečené. Potom ich odložte stranou.
  4. Zemiaky nakrájajte na kúsky, premiešajte s nasekaným cesnakom, olivovým olejom, soľou, korením a čerstvým alebo sušeným rozmarínom.
  5. Zemiaky rozložte na plech na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia asi 20-25 minút, kým sa nezlatia a nezmäknú.
  6. Po upečení kuracích rezančekov nechajte chvíľu odpočívať.
  7. Podávajte kurcie rezančeky zabaľené v slanine spolu so zemiakmi na rozmaríne. Môžete pridať aj hnedú horčicu ako prílohu.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *