- Kuracie rezančeky (malé kúsky)
- Slanina (plátky)
- Soľ a korenie
- Rozmarínové výhonky (čerstvé alebo sušené)
- Zemiaky (nakrájané na kúsky)
- Olivový olej
- Cesnak (nasekaný)
- Hnedá horčica (voliteľné)
Kuracie rezančeky v slanine s rozmarínovými zemiakmi
Postup:
- Kurcie rezančeky osolte a okoreňte podľa chuti.
- Každý kúsok kuracieho mäsa zabaľte do plátku slaniny. Slaninu môžete prípadne pripevniť špajlou.
- Na panvici zohrejte olej a opečte zabaľené kuracie rezančeky z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedej farby a dobre prepečené. Potom ich odložte stranou.
- Zemiaky nakrájajte na kúsky, premiešajte s nasekaným cesnakom, olivovým olejom, soľou, korením a čerstvým alebo sušeným rozmarínom.
- Zemiaky rozložte na plech na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia asi 20-25 minút, kým sa nezlatia a nezmäknú.
- Po upečení kuracích rezančekov nechajte chvíľu odpočívať.
- Podávajte kurcie rezančeky zabaľené v slanine spolu so zemiakmi na rozmaríne. Môžete pridať aj hnedú horčicu ako prílohu.