Kuracie prsia plnené klobásou s pečenými paradajkami

 

  • Kuracie prsia (bez kostí a kože)
  • Klobása (napr. chorizo, klobáska na grilovanie)
  • Soľ a korenie
  • Olivový olej
  • Paradajky (čerešňové alebo hrozienkové)
  • Cesnak (nasekaný)
  • Čerstvé bylinky (napr. tymián, oregano)
  • Balsamikový ocot (voliteľné)

 

Kuracie prsia plnené klobásou s pečenými paradajkami

Postup:

  1. Kurcie prsia osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Otvorte kurcie prsia z bočnej strany tak, aby vznikol priestor na plnenie.
  3. Plátky klobásy položte do otvorených kuracích prs, môžete ich nasekať na menšie kúsky.
  4. Zatvorte kuracie prsia a môžete ich zafixovať pomocou špajle alebo nitky na uväzovanie.
  5. Na panvici zohrejte olej a opečte kuracie prsia z oboch strán, kým nebudú dobre prepečené a zlatisto hnedej farby. Potom ich odložte stranou.
  6. Paradajky nakrájajte napoly a dajte ich na plech na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom, posypte nasekaným cesnakom, bylinkami, soľou a korením.
  7. Pečte paradajky v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 15-20 minút, kým sa zľahka zohrejú a zmäknú.
  8. Po upečení prsia nechajte chvíľu odpočívať, aby sa šťavy rovnomerne rozložili.
  9. Na tanier položte plnené kuracie prsia a pridajte pečené paradajky. Môžete pokvapkať balsamikovým octom a ozdobiť čerstvými bylinkami.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *