- Kuracie prsia (bez kostí a kože)
- Klobása (napr. chorizo, klobáska na grilovanie)
- Soľ a korenie
- Olivový olej
- Paradajky (čerešňové alebo hrozienkové)
- Cesnak (nasekaný)
- Čerstvé bylinky (napr. tymián, oregano)
- Balsamikový ocot (voliteľné)
Kuracie prsia plnené klobásou s pečenými paradajkami
Postup:
- Kurcie prsia osolte a okoreňte podľa chuti.
- Otvorte kurcie prsia z bočnej strany tak, aby vznikol priestor na plnenie.
- Plátky klobásy položte do otvorených kuracích prs, môžete ich nasekať na menšie kúsky.
- Zatvorte kuracie prsia a môžete ich zafixovať pomocou špajle alebo nitky na uväzovanie.
- Na panvici zohrejte olej a opečte kuracie prsia z oboch strán, kým nebudú dobre prepečené a zlatisto hnedej farby. Potom ich odložte stranou.
- Paradajky nakrájajte napoly a dajte ich na plech na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom, posypte nasekaným cesnakom, bylinkami, soľou a korením.
- Pečte paradajky v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 15-20 minút, kým sa zľahka zohrejú a zmäknú.
- Po upečení prsia nechajte chvíľu odpočívať, aby sa šťavy rovnomerne rozložili.
- Na tanier položte plnené kuracie prsia a pridajte pečené paradajky. Môžete pokvapkať balsamikovým octom a ozdobiť čerstvými bylinkami.