Zapekané kuracie prsia na smotane. Recept ideálny pre celú rodinu a ešte sa vám zvýši na ďalší deň. 

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo kurací vývar)
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • Soľ a korenie (podľa chuti)
  • Olej na vyprážanie

 

Zapekané kuracie prsia na smotane

Postup:

  1. Kuracie prsia osolte a okoreňte zo všetkých strán.
  2. Rozohrejte olej na panvici na strednej teplote a pridajte nakrájanú cibuľu. Osmažte ju do zlatista.
  3. Pridajte nakrájaný cesnak a miešajte asi pár sekúnd, aby sa uvoľnili jeho arómy.
  4. Na panvicu pridajte kuracie prsia a opečte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatisté.
  5. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie, vývar a sladkú papriku. Nechajte variť asi 10-15 minút, kým sa kuracie mäso dostatočne prevarí a omáčka sa spojí.
  6. Podávajte so zemiakovou kašou alebo ryžou a obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *