Ingrediencie:
– 4 kuracie horne stehná
– 2 lyžice oleja
– soľ a čierne korenie
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 1 lyžica mletej papriky
– 1 lyžica sušenej majoránky
– 1 lyžica sušenej rasce
– 1 lyžica sušeného cesnaku
– 1 lyžica oleja

 

Kuracie horné stehná

Postup:
1. Kuracie horne stehná umyte a osušte papierovou utierkou.
2. V miske zmiešajte olej, soľ, čierne korenie, cesnak, mletú papriku, majoránku, rasce a sušený cesnak.
3. Kuracie stehná vmasírujte do zmesi a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
4. Troubu predhrejte na 200 stupňov.
5. Vložte kuracie stehná na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkajte olejom.
6. Pečte v predhriatej rúre asi 45-50 minút, pravidelne ich otočte a podlievajte vlastnou šťavou.
7. Akonáhle kuracie stehná dosiahnú vnútornú teplotu 75 stupňov, je hotové.

Podávajte so zeleninovým šalátom alebo restovanou zeleninou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *