Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 250 g sampinónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, čierne korenie, olej na smaženie
Kuracie prsia a šampiňónová omáčka
Postup:
1. Kuracie prsia opláchneme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme nakrájané sampinóny a orestujeme ich, kým nezmäknú.
4. Potom pridáme nakrájané kuracie prsia a opekáme ich dozlatista.
5. Zalejeme smotanou na varenie a necháme prevariť asi 5 minút.
6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Podávame teplé s ryžou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!