Backhendl šalát s vyprážanými kuracími kúskami

Jedným zo známych rakúskych jedál je tzv. Backhendl Salat alebo šalát s vyprážanými kuracími kúskami. Tento jednoduchý a chutný jedlo sa skláda zo šalátových listov, syra, paradajok a cibule, ktoré sú doplnené o šťavnaté kúsky vyprážaného kuracieho mäsa.

 

Backhendl šalát s vyprážanými kuracími kúskami

  1. Na prípravu Backhendl Salatu najprv pripravíme čerstvé kuracie mäso nakrájané na menšie kúsky. Mäso sa potom obalí v múke, vajci a v strúhankách a orestuje sa na rozpálenom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú voniať.
  2. Po upečení sa vyprážané kúsky kuracieho mäsa nechajú odkvapkať na kuchynskom papieri na odstránenie prebytočného oleja.
  3. Medzičasom si môžeme pripraviť základ šalátu. V miske zmiešame rôzne druhy šalátu (napríklad listovú šalátovú zmes), nakrájané paradajky, cibuľu a syr podľa vlastnej chuti. Mali by sme ešte pridať aj zázvorový dresing, ktorý dodá šalátu lahodnú chuť.
  4. Keď sú všetky zložky pripravené, môžeme na tanier naservírovať šalát a na vrch položiť horúce vyprážané kúsky kuracieho mäsa. Tento Backhendl Salat je ideálny ako hlavný jedlo počas teplých letných dní alebo ako výdatná večera. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *