Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak

Samozrejme, prajem. Tu je recept na vyprážanú bravčovú krkovičku trošku inak:

Suroviny:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky
  • 4 plátky syra (napríklad eidam alebo ementál)
  • 4 plátky šunky
  • múka na obaľovanie
  • 2 vajcia
  • strúhanka na obaľovanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku naklepeme, aby sa zjemnila, a dochutíme soľou a korením.
  2. Na každý plátok mäsa položíme plátok syra a obalíme ho plátkom šunky. Následne opatrne pripevníme špajdlou alebo vreckovkou, aby sa mäso a syr neoddelili počas vyprážania.
  3. Pripravíme si obeľovaciu stanicu. V jednej miske rozmiešame vajcia a v druhej miske si pripravíme múku s prídavkom soli a korením. Na tretiu misku dáme strúhanku.
  4. Plátky obaľujeme tak, že ich najprv ponoríme do múky a otreseme prebytočnú múku. Potom ich ponoríme do rozmiešaných vajec a nakoniec ich obalíme v strúhanke.
  5. Na panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja na stredne vysokú teplotu.
  6. Plátky mäsa vyprážame vo vyhriatej panvici z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú dobre prepečené. Postupujeme opatrne, aby sme zachovali plátky dokonale zapečené, avšak nevysušené.
  7. Hotové vyprážané plátky bravčových krkovičiek odložíme na papierový obrúsok a necháme odkvapkať prebytočný olej.
  8. Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti – môžu to byť opečené zemiaky alebo zeleninový šalát.

Pripomienka: Nezabudnite vždy dbať na bezpečnosť pri vyprážaní jedla v oleji. Buďte ostražití a dodržiavajte pokyny v recepte.

Ak potrebujete ďalšiu pomoc, neváhajte sa spýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *