Samozrejme, prajem. Tu je recept na vyprážanú bravčovú krkovičku trošku inak:
Suroviny:
- 4 plátky bravčovej krkovičky
- 4 plátky syra (napríklad eidam alebo ementál)
- 4 plátky šunky
- múka na obaľovanie
- 2 vajcia
- strúhanka na obaľovanie
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak
Postup:
- Bravčovú krkovičku naklepeme, aby sa zjemnila, a dochutíme soľou a korením.
- Na každý plátok mäsa položíme plátok syra a obalíme ho plátkom šunky. Následne opatrne pripevníme špajdlou alebo vreckovkou, aby sa mäso a syr neoddelili počas vyprážania.
- Pripravíme si obeľovaciu stanicu. V jednej miske rozmiešame vajcia a v druhej miske si pripravíme múku s prídavkom soli a korením. Na tretiu misku dáme strúhanku.
- Plátky obaľujeme tak, že ich najprv ponoríme do múky a otreseme prebytočnú múku. Potom ich ponoríme do rozmiešaných vajec a nakoniec ich obalíme v strúhanke.
- Na panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja na stredne vysokú teplotu.
- Plátky mäsa vyprážame vo vyhriatej panvici z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú dobre prepečené. Postupujeme opatrne, aby sme zachovali plátky dokonale zapečené, avšak nevysušené.
- Hotové vyprážané plátky bravčových krkovičiek odložíme na papierový obrúsok a necháme odkvapkať prebytočný olej.
- Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti – môžu to byť opečené zemiaky alebo zeleninový šalát.
Pripomienka: Nezabudnite vždy dbať na bezpečnosť pri vyprážaní jedla v oleji. Buďte ostražití a dodržiavajte pokyny v recepte.
Ak potrebujete ďalšiu pomoc, neváhajte sa spýtať. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 plátky bravčovej krkovičky (asi 150-200 g každý)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 hrnček strúhanky
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 2 vajcia
- 2 lyžice čerstvých byliniek (petržlen, bazalka, tymián)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na vyprážanie
- Citrón na podávanie (výberne)
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Plátky krkovičky jemne naklepte, osolte a okoreňte z oboch strán.
-
Príprava bylinkovej zmesi:
- Do misy vložte cesnak a čerstvé bylinky (petržlen, bazalku, tymián) a rozmixujte ich na jemnú zmes. Môžete pridať aj trošku olivového oleja pre lepšiu konzistenciu.
-
Príprava obalovania:
- Na jedného talíri si pripravte hladkú múku, na druhom rozšľahané vajcia a na treťom strúhanku zmiešanú s bylinkovou zmesou. Na strúhanku môžete pridať aj trochu parmezánu na väčšiu intenzitu chuti.
-
Obalenie plátkov:
- Každý plátok krkovičky najprv obalíme v múke, potom namočíme do vajec a nakoniec dôkladne obalíme v bylinkovo-cesnakovej strúhanke.
-
Vyprážanie:
- Na panvici rozohrejte olivový olej do zlatista. Potom naň opatrne vložte obalené plátky krkovičky a vyprážajte z oboch strán, kým nie sú zlatisté a chrumkavé (asi 4-5 minút z každej strany).
-
Podávanie:
- Podávajte horúce s citrónovými klinčekmi na ozdobu a ako prílohu môžete zvoliť zemiakový šalát, dusenú zeleninu alebo zemiaky na spôsob francúzskej gratinácie.
Dobrú chuť! Tento recept na vyprážanú krkovičku vám ponúkne nezvyčajnú, ale fantastickú chuť, ktorú si zamilujete.