Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak

Samozrejme, prajem. Tu je recept na vyprážanú bravčovú krkovičku trošku inak:

Suroviny:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky
  • 4 plátky syra (napríklad eidam alebo ementál)
  • 4 plátky šunky
  • múka na obaľovanie
  • 2 vajcia
  • strúhanka na obaľovanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku naklepeme, aby sa zjemnila, a dochutíme soľou a korením.
  2. Na každý plátok mäsa položíme plátok syra a obalíme ho plátkom šunky. Následne opatrne pripevníme špajdlou alebo vreckovkou, aby sa mäso a syr neoddelili počas vyprážania.
  3. Pripravíme si obeľovaciu stanicu. V jednej miske rozmiešame vajcia a v druhej miske si pripravíme múku s prídavkom soli a korením. Na tretiu misku dáme strúhanku.
  4. Plátky obaľujeme tak, že ich najprv ponoríme do múky a otreseme prebytočnú múku. Potom ich ponoríme do rozmiešaných vajec a nakoniec ich obalíme v strúhanke.
  5. Na panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja na stredne vysokú teplotu.
  6. Plátky mäsa vyprážame vo vyhriatej panvici z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú dobre prepečené. Postupujeme opatrne, aby sme zachovali plátky dokonale zapečené, avšak nevysušené.
  7. Hotové vyprážané plátky bravčových krkovičiek odložíme na papierový obrúsok a necháme odkvapkať prebytočný olej.
  8. Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti – môžu to byť opečené zemiaky alebo zeleninový šalát.

Pripomienka: Nezabudnite vždy dbať na bezpečnosť pri vyprážaní jedla v oleji. Buďte ostražití a dodržiavajte pokyny v recepte.

Ak potrebujete ďalšiu pomoc, neváhajte sa spýtať. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky (asi 150-200 g každý)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrnček strúhanky
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice čerstvých byliniek (petržlen, bazalka, tymián)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na vyprážanie
  • Citrón na podávanie (výberne)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Plátky krkovičky jemne naklepte, osolte a okoreňte z oboch strán.
  2. Príprava bylinkovej zmesi:

    • Do misy vložte cesnak a čerstvé bylinky (petržlen, bazalku, tymián) a rozmixujte ich na jemnú zmes. Môžete pridať aj trošku olivového oleja pre lepšiu konzistenciu.
  3. Príprava obalovania:

    • Na jedného talíri si pripravte hladkú múku, na druhom rozšľahané vajcia a na treťom strúhanku zmiešanú s bylinkovou zmesou. Na strúhanku môžete pridať aj trochu parmezánu na väčšiu intenzitu chuti.
  4. Obalenie plátkov:

    • Každý plátok krkovičky najprv obalíme v múke, potom namočíme do vajec a nakoniec dôkladne obalíme v bylinkovo-cesnakovej strúhanke.
  5. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej do zlatista. Potom naň opatrne vložte obalené plátky krkovičky a vyprážajte z oboch strán, kým nie sú zlatisté a chrumkavé (asi 4-5 minút z každej strany).
  6. Podávanie:

    • Podávajte horúce s citrónovými klinčekmi na ozdobu a ako prílohu môžete zvoliť zemiakový šalát, dusenú zeleninu alebo zemiaky na spôsob francúzskej gratinácie.

Dobrú chuť! Tento recept na vyprážanú krkovičku vám ponúkne nezvyčajnú, ale fantastickú chuť, ktorú si zamilujete.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *