Ingrediencie:
– 500g kuracích pŕs
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica mletej papriky
– 1 lyžička sladkej červenej papriky
– soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
– olej na smaženie
– 1 pohár smotany na varenie

 

Kuracie prsia – Perkelt

Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a osolíme.
2. Na panvici s trochou oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme kuracie mäso a opražíme ho dozlatista.
4. Do mäsa pridáme mletú papriku a na miernom ohni krátko premiešame.
5. Zalejeme smotanou na varenie a necháme podusiť asi 10 – 15 minút, občas premiešame.
6. Na záver pridáme sladkú papriku, mleté čierne korenie a dochutíme soľou podľa chuti.
7. Podávame s ryžou alebo knedľami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *