Horúca bravčová krkovička fotorecept

Recept na Horúcu bravčovú krkovičku.

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 lyžica sušeného tymiánu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Horúca bravčová krkovička fotorecept

Postup:

  1. V miske zmiešajte olivový olej, med, sójovú omáčku, cesnak, papriku, tymián, soľ a korenie. Vzniknutou marinádou potrite bravčovú krkovičku z každej strany. Nechajte ju odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu (alebo celú noc pre ešte lepšiu chuť).
  2. Rozohrejte rúru na 180 °C a plech vysteľte papierom na pečenie.
  3. Vložte marinovanú krkovičku na plech a pečte ju v rúre asi 30 – 40 minút, prípadne až kým nezmäkne a nezíská peknú zlatohnedú farbu.
  4. Po upečení nechajte krkovičku chvíľu odpočívať, aby sa mäso predošlo.
  5. Krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa chuti. Môže to byť napríklad zemiaková kaša, opekané zemiaky alebo zeleninový šalát.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *