Horúca bravčová krkovička fotorecept

Recept na Horúcu bravčovú krkovičku.

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 lyžica sušeného tymiánu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Horúca bravčová krkovička fotorecept

Postup:

  1. V miske zmiešajte olivový olej, med, sójovú omáčku, cesnak, papriku, tymián, soľ a korenie. Vzniknutou marinádou potrite bravčovú krkovičku z každej strany. Nechajte ju odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu (alebo celú noc pre ešte lepšiu chuť).
  2. Rozohrejte rúru na 180 °C a plech vysteľte papierom na pečenie.
  3. Vložte marinovanú krkovičku na plech a pečte ju v rúre asi 30 – 40 minút, prípadne až kým nezmäkne a nezíská peknú zlatohnedú farbu.
  4. Po upečení nechajte krkovičku chvíľu odpočívať, aby sa mäso predošlo.
  5. Krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa chuti. Môže to byť napríklad zemiaková kaša, opekané zemiaky alebo zeleninový šalát.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibuľa
  • 2 čajové lyžičky údenej papriky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička rímskej rasce
  • 200 ml vývaru alebo vody
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 čajová lyžička chili prášku (voliteľné, podľa chuti)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú krkovičku opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Potom ju nakrájame na hrubšie plátky (asi 3 cm).

  2. Ochutenie: V miske zmiešame soľ, čierne korenie, údenú papriku, rímsku rascu a chili prášok (ak používate). Touto zmesou dôkladne potrieme plátky krkovičky z oboch strán.

  3. Smaženie: Na panvici si zohrejeme olej na strednej teplote. Plátky krkovičky orestujeme po oboch stranách dozlatista (asi 3-4 minúty z každej strany). Potom ich vyberieme z panvice a odložíme na tanier.

  4. Cibuľa a cesnak: Na tej istej panvici pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a orestujeme ju do zlatista. Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a krátko popražíme, kým nezavonia (asi 30 sekúnd).

  5. Dusenie: K osmaženej cibuli a cesnaku pridáme plátky krkovičky späť do panvice a zalejeme ich vývarom alebo vodou. Prikryjeme pokrievkou a dusíme na nízkej teplote asi 1-1,5 hodiny, alebo kým nie je mäso mäkké.

  6. Podávanie: Po uvarení krkovičku vyberieme na tanier a necháme chvíľu oddýchnuť. Nakrájame na tenké plátky a podávame s omáčkou z panvice. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podávanie:

Horúcu bravčovú krkovičku môžeme podávať s prílohami ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb. Takisto skvele chutí so dusenou zeleninou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *