Recept na Horúcu bravčovú krkovičku.
Ingrediencie:
- 800 g bravčovej krkovičky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 1 lyžica sušeného tymiánu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Horúca bravčová krkovička fotorecept
Postup:
- V miske zmiešajte olivový olej, med, sójovú omáčku, cesnak, papriku, tymián, soľ a korenie. Vzniknutou marinádou potrite bravčovú krkovičku z každej strany. Nechajte ju odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu (alebo celú noc pre ešte lepšiu chuť).
- Rozohrejte rúru na 180 °C a plech vysteľte papierom na pečenie.
- Vložte marinovanú krkovičku na plech a pečte ju v rúre asi 30 – 40 minút, prípadne až kým nezmäkne a nezíská peknú zlatohnedú farbu.
- Po upečení nechajte krkovičku chvíľu odpočívať, aby sa mäso predošlo.
- Krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa chuti. Môže to byť napríklad zemiaková kaša, opekané zemiaky alebo zeleninový šalát.
Dobrú chuť!