Bravčová krkovička v paradajkovej omáčke

Recept na bravčovú krkovičku v paradajkovej omáčke:

Potrebujete:

  • 500 g bravčovej krkovičky, nakrájanej na plátky
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice paradajkového protlaku v tube (voliteľné pre intenzívnejšiu chuť)
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na varenie
  • 1 pohár vody
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Bravčová krkovička v paradajkovej omáčke

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezačnú jemne zlatieť.
  2. Pridajte bravčovú krkovičku a opečte ju zo všetkých strán, až kým nezasiahne zlatú farbu.
  3. Do panvice pridajte paradajkový pretlak a paradajkový protlak (ak používate), premiešajte.
  4. Pridajte sladkú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti. Premiešajte a nechajte sa variť na miernom ohni asi 30 minút, občas premiešajte.
  5. Postupne pridávajte vodu podľa potreby, aby omáčka nezahustla príliš.
  6. Omáčku podávajte posypanú s jemne nasekanou petržlenovou vňaťou. Je dokonalá s ryžou alebo zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 g konzervovaných lúpaných paradajok (alebo 500 g čerstvých paradajok)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička cukru (na vyváženie acidity)
  • 1 lyžička sušenej oregána
  • 1 lyžička bazalky
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 200 ml vody alebo vývaru
  • Čerstvá bazalka (na ozdobenie, voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte. Potom ju nakrájajte na prúžky alebo plátky hrubé asi 2 cm.
    • Osoľte a okoreňte z oboch strán.
  2. Smaženie krkovičky:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni.
    • Pridajte nakrájané kusy krkovičky a opečte ich z oboch strán dozlatista. Po upečení ich vyberte a odložte stranou.
  3. Príprava omáčky:

    • Na tej istej panvici, kde ste opiekli krkovičku, pridajte najprv nasekanú cibuľu. Smažte ju asi 3-4 minúty, kým nezmäkne a nezíska zlatú farbu.
    • Potom pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte 1 minútu, kým nezavonia.
    • Následne pridajte konzervované paradajky (alebo nakrájané čerstvé paradajky). Rozmixujte ich alebo rozmačkajte vidličkou, aby omáčka bola hladká.
    • Do omáčky pridajte cukor, oregáno, bazalku, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  4. Dokončenie jedla:

    • Vráťte opečenú krkovičku späť do panvice a zalejte ju paradajkovou omáčkou. Pridajte vodu alebo vývar.
    • Priveďte do varu, potom znížte teplo a nechajte dusit na nízkom ohni asi 30-40 minút, kým nebude mäso mäkké a šťavnaté.
  5. Servírovanie:

    • Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb. Ozdobte čerstvou bazalkou, ak máte.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *