Plnené horné kuracie stehná

Ahojte, kolegovia labužníci! Dnes sa s vami teším, že sa s vami môžem podeliť o chutný recept, ktorý vezme vaše chuťové poháriky na divokú jazdu – Plnené horné kuracie stehná, alias plnené horné kuracie stehná!

Toto je veľmi bežný východoeurópske jedlo, najmä na slovensku, a to z dobrého dôvodu, je úplne chutné, tak chutné, jemné a jednoducho uspokojujúce Takže, vezmite si zásteru a začnite!

Ingrediencie: Ingrediencie:

  • 4-6 horných kuracích stehien (vykostené, koža)
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1 šálka strúhanky
  • 1/2 šálky strúhaného syra čedar (voliteľné, ale verte mi, je to zmena hry).
  • 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1/4 šálky nasekaného čerstvého kôpru
  • 1 polievková lyžica papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

Príprava:

Predhrejte rúru na 375 ° F (190 ° C). Áno, je čas dostať sa do pohody!

Kuracie stehná opláchnite a osušte papierovými utierkami. Chcete, aby boli pekné a suché, aby sa náplň prilepila.

Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte, kým nebude priehľadná, asi 5-7 minút. Teraz pridajte mletý cesnak a pokračujte vo varení ďalšiu minútu, pričom miešajte, aby sa cesnak nepripálil.

Vo veľkej mise zmiešame uvarenú cibuľu, strúhanku, strúhaný syr (voliteľné), nasekanú petržlenovú vňať, nasekaný kôpor, papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte, kým sa všetko úplne nespojí.

Kuracie stehná položte naplocho a urobte vodorovný rez do každého stehna, aby ste vytvorili vrecko. Dávajte pozor, aby ste neprerezali úplne – chcete vytvoriť malý ‚vrecko‘ na plnku.

Potom rozdeľte zmes cibule a strúhanky rovnomerne medzi štyri stehná a každé stehno naplňte. Môžete použiť prsty alebo lyžicu, aby ste tam dali plnku, ale dávajte pozor, aby ste mäso neroztrhli.

Plnené kuracie stehná položte na plech vystlaný papierom na pečenie, pričom medzi každým stehnom ponechajte asi 1 palec priestoru. Pokvapkajte ešte trochou olivového oleja a posypte ešte trochou papriky len preto.

Pečte v predhriatej rúre 35-40 minút, alebo kým nie je kura upečené a vnútorná teplota nie je 165F (74C).

Takže kurča vyberte, keď je hotové a nechajte ho 10-15 minút postáť a potom podávajte. Keď ho necháte takto odležať, šťava sa prerozdelí a mäso bude ešte jemnejšie a šťavnatejšie.

Tipy a variácie:

Ak máte chuť, môžete do zmesi pridať nasekanú papriku alebo šampiňóny pre väčšiu chuť a chrumkavosť.

Pre pikantné nakopnutie pridajte do cibuľovej zmesi na kocky nakrájané jalapeños alebo vločky červenej papriky.

Ak máte málo času, môžete si pripraviť náplň vopred a uložiť ju v chladničke až na 24 hodín.

Chcete z toho urobiť jedlo z jedného hrnca? Kuracie stehná plnené pikantnou klobásou a podávajte s pečenou zeleninou (mrkva, ružičkový kel, sladké zemiaky) alebo možno so zemiakovou kašou alebo vaječnými rezancami.

A to je všetko, ľudia! Lahodne upokojujúce jedlo, ktoré sa určite stane základom vašej domácnosti. Skúste to a dajte mi vedieť, ako to dopadlo – rád by som počul o vašich skúsenostiach!

Veľa šťastia pri varení a nezabudnite sa so mnou podeliť o fotky gurmánov na sociálnych sieťach!“.

 

2) Plnené horné kuracie stehná

Na plnené horne kuracie stehná sa u nás docela často pripravujú. Sú takou menšou tradíciou aj našej slovenskej kuchyne. Najme ak v obchode kupujete celú sliepku.  budeme potrebovať tieto ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 200 g mletej šunky
– 100 g klobásy
– 1 malá cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie
– olej

 

Plnené horné kuracie stehná

Postup:

1. Očistite a nakrájajte cibuľu a cesnak na jemno. Na panvici si zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak.
2. Pridajte mletú šunku a nadrobno nakrájanú klobásu. Orestujte asi 5 minút a nechajte zmes vychladnúť.
3. Kuracie stehná očistite a jemne ich naklepajte. Do každého stehna nakrájajte vrecko a naplňte ho pripravenou zmesou.
4. Stehná so soľou a korením zľahka osolte a okoreňte podľa chuti.
5. Na panvici zohrejte olej a opečte stehná z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatistú farbu.
6. Položte stehná do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40 – 45 minút, alebo kým nebude mäso pekne mäkké a šťavnaté.
7. Podávajte so zeleninovým prílohou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

3)

Plnené horné kuracie stehná sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať chutné a šťavnaté jedlo, ktoré môžeme podávať pri rôznych príležitostiach. Toto jedlo je veľmi populárne nielen pre svoj vynikajúci chuťový profil, ale aj pre jeho jednoduchú prípravu. Dnes sa pozrieme na recept, ktorý vás iste vtiahne do kuchyne.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu plnených horných kuracích stehien budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 horné kuracie stehná
  • 200g špenátu
  • 100g feta syra
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky strúhanky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej

Postup prípravy

Začnime tým, že si predpripravíme naše kuracie stehná. Najprv ich umyjeme a osušime. Potom v strednej panvici osmažíme na olivovom oleji cibuľu a cesnak, kým nie sú mäkké. Pridajte špenát a nechať ho s céruť až zvädne.

Vo veľkej mise zmiešame osmažený špenát, feta syr a strúhanku. Dochutíme soľou a korením. Táto zmes nám poslúži na naplnenie kuracích stehien.

Každé stehno naplníme zmesou a dôkladne uzavrieme. Na záver ich položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 35-40 minút, alebo kým nie sú zlatisté a dôkladne prepečené.

Podávajte s obľúbenými prílohami a užívajte si lahodné plnené horné kuracie stehná s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Marcela64 píše:

    Recept vyzerá skvele, musím ho určite vyskúšať!

  2. Zofia Jakubova píše:

    Toto jedlo milujem! Už teraz sa teším na to, keď si ho pripravím.

  3. Kolrusova Nadezda píše:

    Plnené kuracie stehná sú moja obľúbená pochúťka, tento recept znie výborne.

  4. Bartolomej Murcova píše:

    Výborný recept! Určite si ho vyskúšam, znie to veľmi chutne.

  5. Kostrec Albin píše:

    Plnené kuracie stehná sú moja obľúbená jedlo. Tento recept znie skvelo, ďakujem!

  6. Zmurcova píše:

    Toto jedlo je naozaj skvelé a tento recept vyzerá super. Teším sa na vyskúšanie!

  7. Hantuchova Sona píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Určite ho vyskúšam a teším sa na výsledok.

  8. Mpasek píše:

    Plnené horné kuracie stehná sú moje obľúbené jedlo, a tento recept znie veľmi chutne. Ďakujem!

  9. Milada63 píše:

    Nikdy som nevedela, ako pripraviť plnené kuracie stehná, ale tento recept mi dal odvahu to skúsiť. Ďakujem!