Na plnené horne kuracie stehná sa u nás docela často pripravujú. Sú takou menšou tradíciou aj našej slovenskej kuchyne. Najme ak v obchode kupujete celú sliepku. budeme potrebovať tieto ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 200 g mletej šunky
– 100 g klobásy
– 1 malá cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie
– olej
Plnené horné kuracie stehná
Postup:
1. Očistite a nakrájajte cibuľu a cesnak na jemno. Na panvici si zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak.
2. Pridajte mletú šunku a nadrobno nakrájanú klobásu. Orestujte asi 5 minút a nechajte zmes vychladnúť.
3. Kuracie stehná očistite a jemne ich naklepajte. Do každého stehna nakrájajte vrecko a naplňte ho pripravenou zmesou.
4. Stehná so soľou a korením zľahka osolte a okoreňte podľa chuti.
5. Na panvici zohrejte olej a opečte stehná z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatistú farbu.
6. Položte stehná do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40 – 45 minút, alebo kým nebude mäso pekne mäkké a šťavnaté.
7. Podávajte so zeleninovým prílohou alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!