Toto je recept na jednoduché Boloňské špagety, ktoré si môžete ľahko pripraviť doma.

Potrebné ingrediencie:

  • 400 g špagiet
  • 300 g mletej hovädziej zemiaky
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
  • 1 mrkva (strúhaná)
  • 1 stonkový zeler (nakrájaný)
  • 400 g paradajkového základu alebo lúpaných paradajok
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička cukru (voliteľné)
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie (voliteľné)

 

Jednoduché bolónske špagety

Postup:

  1. Na sporáku rozohrejte hrniec s osolenou vodou a varíme špagety podľa pokynov na obale, až kým nie sú “al dente”. Potom ich sceďte.
  2. Na veľkej panvici zohrejte trochu olivového oleja a pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Smažte ich na strednom ohni asi 5 minút, kým zelenina zmäkne.
  3. Pridajte mleté hovädzie mäso a opečte ho dohneda, stále miešajte, aby sa predišlo vzniku hrčiek.
  4. Pridajte paradajkový základ alebo lúpané paradajky, oregano, bazalku a prípadne cukor. Dobre premiešajte a nechajte variť na strednom ohni asi 15-20 minút.
  5. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody alebo vývaru. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
  6. Keď je omáčka hotová, zmiešajte ju so špagetami.
  7. Podávajte posypané čerstvo strúhaným parmezánom a ozdobte čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *