Staročeská bravčová pečienka po slovensky je klasické slovenské jedlo, ktoré sa vám bude určite páčiť. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletého kmínu
  • 2 strúčiky nového korenia
  • plátky slaniny na povrch pečenky

 

Staročeská bravčová pečienka

Postup:

  1. Pečenku dobre očistite od prípadných šľachy a tuku a nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, soľ, korenie, papriku, kmín a nové korenie. Všetko dobre premiešajte.
  5. Plátky bravčovej pečenky prelejte pripravenou zmesou a nechajte marinovať minimálne 1-2 hodiny v chladničke.
  6. Pečenicu preneste do pekáča a navrch položte plátky slaniny.
  7. Pekáč dajte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180°C približne 45-60 minút, kým pečienka nezhnedne a mäso nie je štiavne a mäkké.
  8. Podávajte s opečeným zemiakovým pyré a čerstvou zeleninou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *