Kuracie prsia na kari sú jednoduché, no chutné jedlo, ktoré sa dá pripraviť aj pre tých najnáročnejších gurmánov. Nižšie je uvedený recept na toto lahodné jedlo v slovenskom jazyku.

Potrebujeme:

– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice masla
– 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
– 2 struky cesnaku, jemne nasekané
– 2 lyžičky kari prášku
– 1 lyžička mletej kurkumy
– 1/2 lyžičky mletej papriky
– 1/2 lyžičky mletej rasce
– 1/4 lyžičky mletej škorice
– 1/4 lyžičky mletého klinčeka
– 1 plechovka kokosového mlieka
– Soľ a korenie podľa chuti
– Čerstvé korianderové lístky na ozdobenie

 

Kuracie prsia na kari spôsob

Postup:

1. Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a odstránime z nich eventuálny tuk alebo šľachačky. Nakrájame ich na menšie kúsky alebo pásiky.

2. Na panvici roztopíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme ich dozlatista.

3. Do panvice pridáme kari prášok, kurkumu, mletú papriku, rasce, škoricu a klinček. Všetky tieto korenie dôkladne premiešame s cibuľou a cesnakom.

4. Pridáme nakrájané kuracie prsia a za stáleho miešania ich opekáme, až sa dôkladne premiesia so zmesou korenia.

5. Pomaly pridáme kokosové mlieko, postupne ho nalejeme na kuracie prsia a zmes korenia, aby sa všetko spojilo.

6. Osolíme a okoreníme jedlo podľa chuti. Dohlädáme, aby sa všetko dôkladne premiešalo a zmes zhustla.

7. Pridáme čerstvé korianderové lístky a mierne premiešame.

8. Pokryjeme panvicu a dusíme jedlo na miernom ohni asi 15 – 20 minút, až sa kuracie prsia uvária a zjemnia.

9. Podávame s ryžou, na ktorú môžeme pridať niektoré ďalšie zeleninové prílohy, ako napríklad kôprom, hrášok alebo mungo klíčky.

10. Kuracie prsia na kari môžeme ozdobiť čerstvým koriandrom a podávať ešte horúce.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave chutného kuracieho prsa na kari. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *