Tu je recept na bravčovú krkovičku na cibuli s kapustou:
Suroviny:
- 1 kg bravčovej krkovice
- 2 veľké cibule
- 2 veľké kapii
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Bravčová krkovička na cibuli s kapiou
Postup:
- Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké prúžky. Kapiu nakrájajte na polkruhy. Rozdrvte cesnak.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu, kapiu a cesnak, kým sa stanú mäkkými a sklovitými.
- Do panvice pridajte nakrájanú krkovičku a opečte ju z každej strany, kým nebude pekne zlatistá.
- Dochutte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Podávajte s kapustou alebo iným prílohou podľa vašej chuti.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 veľké cibule
- 1 červená kapia (sladká paprika)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja (slnečnicového alebo olivového)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky sušeného oregano (pokojne aj iné bylinky podľa chuti)
- 100 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo kurací)
- Chlieb alebo zemiaky na prílohu (podľa preferencie)
Postup:
-
Príprava surovín: Cibulu a červenú kapiu očistite. Cibulu nakrájajte na tenké polkruhy a kapie na pásiky. Cesnak nasekajte na jemno.
-
Opekanie mäsa: Na panvici rozohrejte olej. Bravčovú krkovičku nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm, posoľte a okoreňte čiernym korením. Plátky mäsa opražte na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista (asi 5 minút z každej strany).
-
Pridanie cibule: K opraženému mäsu pridajte nakrájanú cibulu a cesnak. Smažte spolu s mäsom, kým cibula nezmäkne a nezačne sa karamelizovať (asi 5-7 minút).
-
Pridanie kapie a korenín: Potom pridajte nakrájanú kapiu, sladkú papriku a oregano. Dobre premiešajte a nechajte sa restovať ďalších 3-5 minút, aby sa chute spojili.
-
Poddusenie: Nalejte vývar do panvice, jemne premiešajte a privedte k varu. Znížte teplo a zakryte panvicu pokrievkou. Dusíme na miernom ohni asi 20-30 minút, alebo pokým mäso nie je mäkké.
-
Servírovanie: Po dokončení skontrolujte chuť a v prípade potreby dosoľte. Bravčovú krkovičku podávajte teplú s cibulou a kapie na tanieri. Ideálne ako prílohu podávajte chlieb alebo varené zemiaky.
Dobrú chuť!