Tu je recept na bravčovú krkovičku na cibuli s kapustou:
Suroviny:
- 1 kg bravčovej krkovice
- 2 veľké cibule
- 2 veľké kapii
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Bravčová krkovička na cibuli s kapiou
Postup:
- Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké prúžky. Kapiu nakrájajte na polkruhy. Rozdrvte cesnak.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu, kapiu a cesnak, kým sa stanú mäkkými a sklovitými.
- Do panvice pridajte nakrájanú krkovičku a opečte ju z každej strany, kým nebude pekne zlatistá.
- Dochutte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Podávajte s kapustou alebo iným prílohou podľa vašej chuti.
Dobrú chuť!