Bravčová krkovička na cibuli s kapiou 

Tu je recept na bravčovú krkovičku na cibuli s kapustou:

Suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovice
  • 2 veľké cibule
  • 2 veľké kapii
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová krkovička na cibuli s kapiou 

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké prúžky. Kapiu nakrájajte na polkruhy. Rozdrvte cesnak.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu, kapiu a cesnak, kým sa stanú mäkkými a sklovitými.
  4. Do panvice pridajte nakrájanú krkovičku a opečte ju z každej strany, kým nebude pekne zlatistá.
  5. Dochutte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Podávajte s kapustou alebo iným prílohou podľa vašej chuti.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 1 červená kapia (sladká paprika)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja (slnečnicového alebo olivového)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky sušeného oregano (pokojne aj iné bylinky podľa chuti)
  • 100 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo kurací)
  • Chlieb alebo zemiaky na prílohu (podľa preferencie)

Postup:

  1. Príprava surovín: Cibulu a červenú kapiu očistite. Cibulu nakrájajte na tenké polkruhy a kapie na pásiky. Cesnak nasekajte na jemno.

  2. Opekanie mäsa: Na panvici rozohrejte olej. Bravčovú krkovičku nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm, posoľte a okoreňte čiernym korením. Plátky mäsa opražte na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista (asi 5 minút z každej strany).

  3. Pridanie cibule: K opraženému mäsu pridajte nakrájanú cibulu a cesnak. Smažte spolu s mäsom, kým cibula nezmäkne a nezačne sa karamelizovať (asi 5-7 minút).

  4. Pridanie kapie a korenín: Potom pridajte nakrájanú kapiu, sladkú papriku a oregano. Dobre premiešajte a nechajte sa restovať ďalších 3-5 minút, aby sa chute spojili.

  5. Poddusenie: Nalejte vývar do panvice, jemne premiešajte a privedte k varu. Znížte teplo a zakryte panvicu pokrievkou. Dusíme na miernom ohni asi 20-30 minút, alebo pokým mäso nie je mäkké.

  6. Servírovanie: Po dokončení skontrolujte chuť a v prípade potreby dosoľte. Bravčovú krkovičku podávajte teplú s cibulou a kapie na tanieri. Ideálne ako prílohu podávajte chlieb alebo varené zemiaky.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *