Recept na kuracie prsia na prirodnej omacke:
Suroviny:
- 4 kusy kuracích pŕs
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku (nastrúhané)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 200 ml kuracieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžica hladkej múky
- petržlenová vňať (na ozdobenie)
Kuracie prsia na prírodnej omáčke
Postup:
- Pŕsia umyjte a osušte papierovým utierkou. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Na panvici rozohrejte maslo. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte kuracie prsia na panvicu a opečte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatisté.
- Do panvice pridajte múku a za stáleho miešania opekajte 2 minúty.
- Pomaly pridávajte kurací vývar a smotanu na varenie. Za stáleho miešania varíme, kým sa omáčka nezhustí.
- Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovými lokšami. Ozdobte petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!