Ak chcete pripraviť bravčovú krkovičku na starodávny spôsob, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kilogram bravčovej krkovičky
  • 2 cibule, nakrájané na tenké prúžky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice rasce, nasekaného
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce alebo škorice
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice oleja na opaľovanie

 

Bravčová krkovička na starodávny spôsob

Postup:

  1. Najskôr si pripravte marinádu pre krkovičku. V misky zmiešajte rasce, sladkú papriku, mletú červenú papriku, soľ a čierne korenie. Túto marinádu premiešajte a potrite ňou celú bravčovú krkovičku. Nechajte ju odležať v chladničke aspoň hodinu, prípadne aj cez noc.
  2. V hrnci zohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, až kým nezačnú mierne zlatieť.
  3. Pridajte do hrnca marinovanú krkovičku a opražte ju zo všetkých strán, kým nezmizne surový zápach mäsa.
  4. Do hrnca pridajte hovädzí vývar. Priveďte zmes do varu a znížte teplotu. Zavrite hrnec a nechajte krkovičku dusiť sa aspoň 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nezmäkne.
  5. Po uvarení vyberte krkovičku z hrnca a nechajte ju chvíľu odpočinúť. Potom ju nakrájajte na tenké plátky.
  6. Podávajte s cibuľovou omáčkou alebo dusenou zeleninou. Dobrú chuť!

Pripomíname, že táto je iba jedna z možností, ako pripraviť bravčovú krkovičku na starodávny spôsob. S rôznymi kuchynskými tradíciami môžu prísť rôzne variácie.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *