Na kuracie stehná na rozmarine si pripravíme nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a čierne korenie podľa chuti
Kuracie stehná na rozmaríne
Postup:
1. Najprv si pripravíme marinádu. V mixéri rozmixujeme rozmarín, cesnak, olivový olej, soľ a korenie, až kým nevznikne hladká pasta.
2. Kuracie stehná očistíme a osušíme. Potom ich vložíme do misky a potrieme marinádou z rozmarínu. Necháme odstáť aspoň hodinu v chladničke, ideálne však cez noc.
3. Po odstátí stehná vyberieme z chladničky a necháme ich trochu povariť, aby sa zohriali na izbovú teplotu.
4. Na plechu s papierom na pečenie rozložíme kuracie stehná a pečieme ich v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 45 minút, prípadne až kým nie sú vonku zlatisté a pevné.
5. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zeleninovým šalátom či pečenými zemiakmi. Dobrú chuť!