Suroviny:
- 4 kúsky bravčovej krkovičky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky čerstvého tymiánu
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Petržlenová zemiaková kaša:
- 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na väčšie kúsky
- 2 lyžice masla
- 1/4 šálky nasekaného petržlenového listu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- V miske zmiešajte olivový olej, tymián, soľ a čierne korenie.
- Krkovičky potrite marinádou z othnutého oleja a nechajte odstáť aspoň 15 minút.
- Zemiaky vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou a uvarte ich, kým nebudú mäkké. Potom ich sceďte.
- V hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájané zemiaky a pretlačte ich vidličkou alebo použite šľahač na zemiaky na zjemnenie. Ochutnajte soľou a korením. Pridajte nasekaný petržlenový list a premiešajte.
- Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a pridajte marinádou ošetrené krkovičky. Smažte ich z oboch strán dozlatista.
- Krkovičky preložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry. Pečte približne 25-30 minút, kým nie sú úplne prepečené a mäkké.
- Servírujte bravčovú krkovičku s petržlenovou zemiakovou kašou.
Prajem vám dobrú chuť!