Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčovej krkovičky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky čerstvého tymiánu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Petržlenová zemiaková kaša:

  • 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na väčšie kúsky
  • 2 lyžice masla
  • 1/4 šálky nasekaného petržlenového listu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V miske zmiešajte olivový olej, tymián, soľ a čierne korenie.
  3. Krkovičky potrite marinádou z othnutého oleja a nechajte odstáť aspoň 15 minút.
  4. Zemiaky vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou a uvarte ich, kým nebudú mäkké. Potom ich sceďte.
  5. V hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájané zemiaky a pretlačte ich vidličkou alebo použite šľahač na zemiaky na zjemnenie. Ochutnajte soľou a korením. Pridajte nasekaný petržlenový list a premiešajte.
  6. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a pridajte marinádou ošetrené krkovičky. Smažte ich z oboch strán dozlatista.
  7. Krkovičky preložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry. Pečte približne 25-30 minút, kým nie sú úplne prepečené a mäkké.
  8. Servírujte bravčovú krkovičku s petržlenovou zemiakovou kašou.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *