Tu je recept na kuracie stehná Marengo:
Suroviny:
- 4 kusy kuracích stehien
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 mrkva, nakrájaná na malé kúsky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
- 1 konzerva (400 g) nakrájaných rajčín
- 1/2 pohára červeného vína
- 1/2 pohára kuracieho vývaru
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Surová ryža na podávanie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Kuracie stehná Marengo
Postup:
- Na začiatok si pripravte všetky potrebné suroviny.
- Kuracie stehná osolte a okoreňte.
- Na veľkej panvici zohrejte olivový olej a opečte stehná z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte z panvice a odložte na stranu.
- Do panvice pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú.
- Pridajte mrkvu a papriku a orestujte ich asi 5 minút, kým sa zjemnia.
- Znova pridajte kuracie stehná do panvice spolu s nakrájanými rajčinami, červeným vínom, kuracím vývarom a paradajkovým pretlakom. Zmiešajte dohromady.
- Nádobu pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti a privarte na miernom ohni asi 30 – 40 minút, kým je kuracie mäso mäkké a šťavy sa načas okysličia.
- Počas varenia môžete pripraviť ryžu podľa pokynov na obale.
- Keď je jedlo hotové, podávajte ho so surovou ryžou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!