Kuracie stehná Marengo

Tu je recept na kuracie stehná Marengo:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 mrkva, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
  • 1 konzerva (400 g) nakrájaných rajčín
  • 1/2 pohára červeného vína
  • 1/2 pohára kuracieho vývaru
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Surová ryža na podávanie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie stehná Marengo

Postup:

  1. Na začiatok si pripravte všetky potrebné suroviny.
  2. Kuracie stehná osolte a okoreňte.
  3. Na veľkej panvici zohrejte olivový olej a opečte stehná z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte z panvice a odložte na stranu.
  4. Do panvice pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú.
  5. Pridajte mrkvu a papriku a orestujte ich asi 5 minút, kým sa zjemnia.
  6. Znova pridajte kuracie stehná do panvice spolu s nakrájanými rajčinami, červeným vínom, kuracím vývarom a paradajkovým pretlakom. Zmiešajte dohromady.
  7. Nádobu pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti a privarte na miernom ohni asi 30 – 40 minút, kým je kuracie mäso mäkké a šťavy sa načas okysličia.
  8. Počas varenia môžete pripraviť ryžu podľa pokynov na obale.
  9. Keď je jedlo hotové, podávajte ho so surovou ryžou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (môžu byť aj vykostené)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 200 g rímskej (alebo inej) papriky, nakrájanej na prúžky
  • 200 g huby, nakrájané na plátky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky (alebo 1 plechovka nakrájaných paradajok)
  • 1 pohár bieleho vína (môže byť aj kurací vývar)
  • 1 lyžicu sušenej bazalky
  • 1 lyžicu sušenej tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie stehná opláchnite a osušte. Osolte a okoreňte podľa chuti.

  2. Smaženie: V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Kuracie stehná osmažte z oboch strán dozlatista (približne 5-7 minút z každej strany). Potom stehná vyberte a odložte na tanier.

  3. Príprava zeleniny: Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Potom pridajte papriku a huby, a smažte ďalších 5 minút.

  4. Pridanie paradajok a vína: Do panvice pridajte nakrájané paradajky a biele víno (alebo kurací vývar). Nechajte variť niekoľko minút, aby sa zložky spojili.

  5. Opäť vložte kuracie stehná: Kuracie stehná vráťte späť do panvice. Pridajte sušenú bazalku a tymián. Zakryte a nechajte dusiť na nízkej teplote približne 30-35 minút, alebo pokiaľ nie je mäso úplne prepečené a jemné.

  6. Podávanie: Hotové kuracie stehná Marengo podávajte s cestovinami, ryžou alebo chlebom. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *