Králik domáci pečený na cesnaku

Radi Vám poradíme s receptom na králika domáceho pečeného na cesnaku. Tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 1 králik (vyčistený a nakrájaný na porcie)
  • 5 strúčikov cesnaku (nasekaných)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 poháre hovädzieho vývaru (môžete použiť aj zeleninový vývar)
  • 1/2 pohára bieleho vína
  • 2 lyžice hladkej múky (ako zahustenie omáčky)

 

Králik domáci pečený na cesnaku

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a maslo na strednom ohni. Pridajte cesnak a cibuľu a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte kúsok králika do hrnca a orestujte ho zo všetkých strán, aby sa pekne zatiahla kôrka.
  4. Opečené kúsky králika presuňte do pekáča a pokračujte s ďalšími kusmi, až kým nebudú všetky opečené.
  5. Do hrnca prilejte víno a vývar. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Dajte var.
  6. Vezmite lyžicu hladkej múky a rozpustite ju v pohári studenej vody. Pridajte ju postupne do omáčky a nechajte ju zovrieť, aby sa zahusťovala.
  7. Omáčku z cibuľou a cesnakom nalejte do pekáča s králikom.
  8. Pekáč s králikom zakryte a dajte do predhriatej rúry.
  9. Králika pečte približne 1,5 až 2 hodiny, alebo kým mäso nebude mäkké a šťavnaté.
  10. Po upečení nechajte králika chvíľku odpočívať, potom ho môžete podávať s prílohami podľa vlastného výberu, ako sú domáce knedľky alebo zeleninová príloha.

Dúfame, že tento recept Vám bude chutiť! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *