Recept na dusenú bravčovú pečeňku na cibuľke:

Prísady:

  • 500 g bravčovej pečenky
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 200 ml hovädzieho vývaru

 

Dusená bravčová pečienka na cibuľke

Postup:

  1. Bravčovú pečeňku opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky a cesnak jemne nasekajte.
  3. V hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Dušte ich na strednom ohni, kým sa cibuľa nezačne sfarbovať.
  4. Pridajte sladkú papriku a hladkú múku. Dobre premiešajte, aby sa múka rozpustila.
  5. Pridajte nakrájanú bravčovú pečeňku. Osolte a okorente čiernym korením podľa chuti.
  6. Podlievajte postupne hovädzím vývarom a dušte do mäkka, asi 20 minút. Občas premiešajte, aby sa jedlo neprilepilo.
  7. Ak je omáčka príliš riedka, môžete ju zahustiť trochou hladkej múky rozmiešanej vo vode.
  8. Dušenú bravčovú pečeňku na cibuľke podávajte s dušenou ryžou alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *