Dark Mode Light Mode

Kuracie stehná so škoricou

Kuracie stehná so škoricou Kuracie stehná so škoricou
Kuracie stehná so škoricou

Tu je recept na kuracie stehná s príchuťou škorice:

Suroviny:
  • 4 kuracie stehná
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička sušenej škorice
  • ½ lyžičky mletej papriky
  • Soľ a korenie podľa vlastného uváženia
  • 1 citrón, nakrájaný na plátky
  • 2 lyžice medu

 

Kuracie stehná so škoricovým nádychom

Postup prípravy:
  1. Rúru predhrejte na 200 °C.
  2. Na panvici rozpustite maslo s olivovým olejom na strednej teplote.
  3. Do panvice vložte nasekaný cesnak a orestujte ho cca 1 minútu, kým nezačne voňať.
  4. V menšej miske combine škoricu, mletú papriku, soľ a korenie.
  5. Na kuracie stehná aplikujte soľ a korenie podľa koreninovej zmesi, ktorú ste pripravili.
  6. Stehná umiestnite na panvicu a opečte ich 3 minúty z každej strany, kým sa nezafarbia do zlatista.
  7. Premiestnite stehná do pekáča a nahodte na ne plátky citróna.
  8. Pokvapkajte ich medom.
  9. Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte stehná približne 30-40 minút, dokým nie sú vnútorné šťavnate a zvonka chrumkavé.
  10. Po upečení nechajte chvíľu kuracie stehná odpočívať a následne ich servírujte s prílohou podľa vlastného výberu.

Prajem dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kostrou a kožou)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku (dôkladne nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná na jemno)
  • 1 jablko (nakrájané na malé kocky)
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžica medu
  • Čerstvý petržlen na podávanie

Postup:

  1. Príprava marinády: V malej miske spojte olivový olej, soľ, čierne korenie, mletú škoricu a mletú papriku. Potom pridajte nasekaný cesnak a všetko poriadne premiešajte.

  2. Marinovanie stehná: Kuracie stehná umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Následne ich potrite pripravenou marinádou a nechajte odpočívať aspoň 30 minút (ideálne až niekoľko hodín v chladničke).

  3. Opekanie: Na panvici na strednom ohni zohrejte trochu olivového oleja. Pridajte marinované kuracie stehná a opečte ich z oboch strán dozlatista (asi 5-7 minút z každej strany).

  4. Príprava zeleniny: Do panvice pridajte nasekanú cibuľu a kocky jablka a smažte spolu s kuracím mäsom ďalších 5 minút, až kým sa cibuľa nezmäkne.

  5. Základ a dusenie: Zalejte kuracie stehná kuracím vývarom a pridajte med. Priviesť do varu, potom znížte teplotu a prikryte panvicu. Nechajte dusiť asi 30-40 minút, až je kuracie mäso jemné a dôkladne prepečené.

  6. Podávanie: Upečené kuracie stehná servírujte s obľúbenou prílohou, ako sú varené zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Pred servírovaním posypte nasekaným čerstvým petržlenom.

Dobrú chuť!

Držte krok s modernou gastronómiou

Stlačením tlačidla na odber potvrdzujete, že ste si prečítali a súhlasíte s našim Pravidlami používania
View Comments (2) View Comments (2)
  1. Ďakujem za tento skvelý recept! Kuracie stehná so škoricou vyzerala a chutila úžasne.

    Krajciova Perla
  2. Čerstvé korenie je k nezaplaceniu, tá chuť nebola až taká intenzívna ani sladkastá ako sa obávala moja manželka. Skvelý recept!

    Marcel Kucera

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Pečené zemiaky na kapuste so slaninou a kuracími štvrťami

Pečené zemiaky na kapuste so slaninou a kuracími štvrťami

Next Post
Zapekaná brokolica s kuracím mäskom

Zapekaná brokolica s kuracím mäskom