Tu je recept na kuracie stehná s príchuťou škorice:
Suroviny:- 4 kuracie stehná
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička sušenej škorice
- ½ lyžičky mletej papriky
- Soľ a korenie podľa vlastného uváženia
- 1 citrón, nakrájaný na plátky
- 2 lyžice medu
Kuracie stehná so škoricovým nádychom
Postup prípravy:- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Na panvici rozpustite maslo s olivovým olejom na strednej teplote.
- Do panvice vložte nasekaný cesnak a orestujte ho cca 1 minútu, kým nezačne voňať.
- V menšej miske combine škoricu, mletú papriku, soľ a korenie.
- Na kuracie stehná aplikujte soľ a korenie podľa koreninovej zmesi, ktorú ste pripravili.
- Stehná umiestnite na panvicu a opečte ich 3 minúty z každej strany, kým sa nezafarbia do zlatista.
- Premiestnite stehná do pekáča a nahodte na ne plátky citróna.
- Pokvapkajte ich medom.
- Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte stehná približne 30-40 minút, dokým nie sú vnútorné šťavnate a zvonka chrumkavé.
- Po upečení nechajte chvíľu kuracie stehná odpočívať a následne ich servírujte s prílohou podľa vlastného výberu.
Prajem dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná (s kostrou a kožou)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička mletej papriky
- 2 strúčiky cesnaku (dôkladne nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná na jemno)
- 1 jablko (nakrájané na malé kocky)
- 200 ml kuracieho vývaru
- 1 lyžica medu
- Čerstvý petržlen na podávanie
Postup:
-
Príprava marinády: V malej miske spojte olivový olej, soľ, čierne korenie, mletú škoricu a mletú papriku. Potom pridajte nasekaný cesnak a všetko poriadne premiešajte.
-
Marinovanie stehná: Kuracie stehná umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Následne ich potrite pripravenou marinádou a nechajte odpočívať aspoň 30 minút (ideálne až niekoľko hodín v chladničke).
-
Opekanie: Na panvici na strednom ohni zohrejte trochu olivového oleja. Pridajte marinované kuracie stehná a opečte ich z oboch strán dozlatista (asi 5-7 minút z každej strany).
-
Príprava zeleniny: Do panvice pridajte nasekanú cibuľu a kocky jablka a smažte spolu s kuracím mäsom ďalších 5 minút, až kým sa cibuľa nezmäkne.
-
Základ a dusenie: Zalejte kuracie stehná kuracím vývarom a pridajte med. Priviesť do varu, potom znížte teplotu a prikryte panvicu. Nechajte dusiť asi 30-40 minút, až je kuracie mäso jemné a dôkladne prepečené.
-
Podávanie: Upečené kuracie stehná servírujte s obľúbenou prílohou, ako sú varené zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Pred servírovaním posypte nasekaným čerstvým petržlenom.
Dobrú chuť!









Ďakujem za tento skvelý recept! Kuracie stehná so škoricou vyzerala a chutila úžasne.
Čerstvé korenie je k nezaplaceniu, tá chuť nebola až taká intenzívna ani sladkastá ako sa obávala moja manželka. Skvelý recept!