Tu máte recept na kuracie stehná so škoricou:
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička sušenej škoricovej kôry
- ½ lyžičky mletej papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 citrón, nakrájaný na plátky
- 2 lyžice medu
Kuracie stehná so škoricou
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Na panvici rozpustite maslo spolu s olivovým olejom na strednom ohni.
- Do panvice pridajte nasekaný cesnak a nechajte ho orestovať asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
- V malom mise zmiešajte škoricu, mletú papriku, soľ a korenie.
- Kuracie stehná osolte a okorenite zmiešanou koreninovou zmesou.
- Kuracie stehná pridajte na panvicu a opečte ich z každej strany asi 3 minúty, kým nezhnednú.
- Prestavte kuracie stehná do pekáča a navrch položte plátky citróna.
- Na plátky citróna pokvapkajte medom.
- Pekáč dajte do predhriatej rúry a pečte kuracie stehná asi 30-40 minút, kým nebudú vnútri dokonale prepečené a vonku zlatisté.
- Po upečení nechajte kuracie stehná chvíľu odpočívať a potom servírujte s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička mletej papriky
- 2 strúčiky cesnaku (dôkladne nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná na drobno)
- 1 jablko (nakrájané na kocky)
- 200 ml kuracieho vývaru
- 1 lyžica medu
- Čerstvý petržlen na podávanie
Postup:
-
Príprava marinády: V malej miske zmiešajte olivový olej, soľ, čierne korenie, mletú škoricu a mletú papriku. Pridajte nasekaný cesnak a dôkladne premiešajte.
-
Marinovanie stehná: Kuracie stehná umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ich potrite pripravenou marinádou a nechajte odpočívať aspoň 30 minút (ideálne aj niekoľko hodín v chladničke).
-
Opekanie: Na panvici na strednom ohni zohrejte trochu olivového oleja. Pridajte marinované kuracie stehná a opečte ich z oboch strán dozlatista (asi 5-7 minút z každej strany).
-
Príprava zeleniny: Pridajte nasekanú cibuľu a kúsky jablka a smažte spolu s kuracím mäsom ďalších 5 minút, kým sa cibuľa nezmäkne.
-
Základ a dusenie: Zalejte kuracie stehná kuracím vývarom a pridajte med. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a prikryte panvicu. Nechajte dusiť asi 30-40 minút, kým je kuracie mäso mäkké a dobre prepečené.
-
Podávanie: Hotové kuracie stehná podávajte s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Pred servírovaním posypte nasekaným čerstvým petržlenom.
Dobrú chuť!