Kuracie stehná so škoricou

Tu máte recept na kuracie stehná so škoricou:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička sušenej škoricovej kôry
  • ½ lyžičky mletej papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 citrón, nakrájaný na plátky
  • 2 lyžice medu

 

Kuracie stehná so škoricou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Na panvici rozpustite maslo spolu s olivovým olejom na strednom ohni.
  3. Do panvice pridajte nasekaný cesnak a nechajte ho orestovať asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
  4. V malom mise zmiešajte škoricu, mletú papriku, soľ a korenie.
  5. Kuracie stehná osolte a okorenite zmiešanou koreninovou zmesou.
  6. Kuracie stehná pridajte na panvicu a opečte ich z každej strany asi 3 minúty, kým nezhnednú.
  7. Prestavte kuracie stehná do pekáča a navrch položte plátky citróna.
  8. Na plátky citróna pokvapkajte medom.
  9. Pekáč dajte do predhriatej rúry a pečte kuracie stehná asi 30-40 minút, kým nebudú vnútri dokonale prepečené a vonku zlatisté.
  10. Po upečení nechajte kuracie stehná chvíľu odpočívať a potom servírujte s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku (dôkladne nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná na drobno)
  • 1 jablko (nakrájané na kocky)
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžica medu
  • Čerstvý petržlen na podávanie

Postup:

  1. Príprava marinády: V malej miske zmiešajte olivový olej, soľ, čierne korenie, mletú škoricu a mletú papriku. Pridajte nasekaný cesnak a dôkladne premiešajte.

  2. Marinovanie stehná: Kuracie stehná umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ich potrite pripravenou marinádou a nechajte odpočívať aspoň 30 minút (ideálne aj niekoľko hodín v chladničke).

  3. Opekanie: Na panvici na strednom ohni zohrejte trochu olivového oleja. Pridajte marinované kuracie stehná a opečte ich z oboch strán dozlatista (asi 5-7 minút z každej strany).

  4. Príprava zeleniny: Pridajte nasekanú cibuľu a kúsky jablka a smažte spolu s kuracím mäsom ďalších 5 minút, kým sa cibuľa nezmäkne.

  5. Základ a dusenie: Zalejte kuracie stehná kuracím vývarom a pridajte med. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a prikryte panvicu. Nechajte dusiť asi 30-40 minút, kým je kuracie mäso mäkké a dobre prepečené.

  6. Podávanie: Hotové kuracie stehná podávajte s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Pred servírovaním posypte nasekaným čerstvým petržlenom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *