Recept: Kuracie sote

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika
  • 1 mrkva
  • 200 g hrášku
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Varecha: kuracie soté

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a opražíme na panvici s olejom, kým nie je zlatisté a dobre prepečené. Odložíme stranou.
  2. Na tej istej panvici pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a dusíme ich do mäkkosti.
  3. Do panvice pridáme nakrájanú papriku a mrkvu. Dusíme ešte niekoľko minút, kým zelenina zmäkne.
  4. Pridáme hrášok a dusíme ešte pár minút, kým je hrášok mäkký.
  5. Do zeleninovej zmesi pridáme smotanu na varenie a premiešame.
  6. Pridáme opečené kúsky kuracieho mäsa a premiešame dozlatista.
  7. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Kuracie sote podávame s ryžou alebo cestovinami.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké otázky, neváhajte sa pýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *