Potrebujeme:
– 500 g kuracieho mäsa (kel, stehno, prsia)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červenú papriku
– 1 zelenú papriku
– 1 lyžičku kariho korenia
– 1 lyžičku kurkumy
– 1 lyžičku mletej papriky
– 1 hrnček ananásového džusu
– 1 hrnček nakrájaného ananásu
– 2 lyžice oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– kôpor alebo petržlen na ozdobu
Kuracie soté s kari a ananásom
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na kocky a cibuľu, cesnak a papriku na drobné kúsky.
2. V hrnci rozohrejeme olej a na ňom opražíme kuracie mäso z každej strany, kým nie je zlatisté. Opražené mäso dáme do misky a odložíme.
3. Do hrnca pridáme cibuľu a cesnak a opražíme ich do zlatista. Potom pridáme papriku a opražíme ju tiež.
4. Do hrnca pridáme kari, kurkumu a mletú papriku a premiešame.
5. Pridáme ananásový džus a kuracie mäso. Podľa chuti môžeme pridať soľ a korenie.
6. Pokrytý hrniec necháme dusiť na miernom ohni približne 20-25 minút, kým sa mäso uvarené a dochutí sa.
7. Na záver pridáme nakrájaný ananás a necháme ho iba prehriať.
8. Sote podávame posypané kôprom alebo petržlenom. Môžeme k nemu podať ryžu alebo cestoviny. Dobrú chuť!