Toto je recept na výborné toskánske kuracie soté:

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa (kuracie prsia, stehná alebo kuře na maso)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 400 g nakrájaných paradajok z konzervy
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Toskánske kuracie soté

Postup:

  1. Mäso nakrájame na tenké prúžky alebo kúsky. Posolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na rozohriatom oleji opekáme kuracie mäso na strednom ohni, až kým nie je úplne prepečené.
  3. Pridáme cibuľu, cesnak a všetky druhy papriky. Smažíme, kým cibuľa neomäkne a papriky zľahka zosklovia.
  4. Pridáme nakrájané paradajky z konzervy a premiešame.
  5. Dochutíme sušeným oreganom, bazalkou, soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Pomaly varíme približne 15-20 minút, aby sa chute spojili.
  6. Podávame s cestovinami, ryžou alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *