Toto je recept na výborné toskánske kuracie soté:
Suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa (kuracie prsia, stehná alebo kuře na maso)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 žltá paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
- 400 g nakrájaných paradajok z konzervy
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Toskánske kuracie soté
Postup:
- Mäso nakrájame na tenké prúžky alebo kúsky. Posolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na rozohriatom oleji opekáme kuracie mäso na strednom ohni, až kým nie je úplne prepečené.
- Pridáme cibuľu, cesnak a všetky druhy papriky. Smažíme, kým cibuľa neomäkne a papriky zľahka zosklovia.
- Pridáme nakrájané paradajky z konzervy a premiešame.
- Dochutíme sušeným oreganom, bazalkou, soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Pomaly varíme približne 15-20 minút, aby sa chute spojili.
- Podávame s cestovinami, ryžou alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!