Kuracie prsia na zelenine s cestovinou

Kuracie prsia na zelenine s cestovinou.

  • 2 kuracie prsia
  • 200 g cestoviny (např. špagety nebo penne)
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika
  • 1 cuketa, nakrájaná na kolieska
  • 1 paradajka, nakrájená na kocky
  • 1 ČL sušeného oregana
  • soľ a čerstvé mleté čierne korenie
  • 1/4 šálku  parmazánu
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať (na ozdobu a výzor jedla ale aj chuť,,)

 

Kuracie prsia na zelenine s cestovinou

  1. Najprv si pripravte cestoviny. V hrnci varíme vodu, pridáme štipku soli a varíme cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a odložíme bokom.
  2. Medzitým si na strednom ohni rozohrejte olivový olej v panvici. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich asi 2-3 minúty, kým sa zjemnia.
  3. Pridajte nakrájanú papriku, cuketu a sušený oregano. Orestujte ďalších 5-7 minút, kým zelenina zmäkne a začne sa zlatiť.
  4. Pridajte nakrájané paradajky a nechajte zmes povariť ďalších 2-3 minúty, kým sa paradajky trochu vyparia a vytvoria omáčku.
  5. Medzitým si pripravte kuracie prsia. Opláchnite ich, osolte a okoreňte podľa chuti. Na druhej panvici si rozohrejte olej a opečte prsia z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a dobre prepečené. To by malo trvať približne 6-8 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky mäsa.
  6. Keď sú kuracie prsia hotové, nechajte ich chvíľu odpočívať a potom ich nakrájajte na kúsky.
    Pridajte uvarené cestoviny do zeleninovej zmesi v panvici a premiešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre spoja.
  7. Podávajte túto zmes na tanieroch a na každý tanier položte plátok kuracieho prsia.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *