Kuracie prsia na zelenine s cestovinou.
- 2 kuracie prsia
- 200 g cestoviny (např. špagety nebo penne)
- 2 PL olivového oleje
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 paprika
- 1 cuketa, nakrájaná na kolieska
- 1 paradajka, nakrájená na kocky
- 1 ČL sušeného oregana
- soľ a čerstvé mleté čierne korenie
- 1/4 šálku parmazánu
- čerstvá nasekaná petržlenová vňať (na ozdobu a výzor jedla ale aj chuť,,)
Kuracie prsia na zelenine s cestovinou
- Najprv si pripravte cestoviny. V hrnci varíme vodu, pridáme štipku soli a varíme cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a odložíme bokom.
- Medzitým si na strednom ohni rozohrejte olivový olej v panvici. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich asi 2-3 minúty, kým sa zjemnia.
- Pridajte nakrájanú papriku, cuketu a sušený oregano. Orestujte ďalších 5-7 minút, kým zelenina zmäkne a začne sa zlatiť.
- Pridajte nakrájané paradajky a nechajte zmes povariť ďalších 2-3 minúty, kým sa paradajky trochu vyparia a vytvoria omáčku.
- Medzitým si pripravte kuracie prsia. Opláchnite ich, osolte a okoreňte podľa chuti. Na druhej panvici si rozohrejte olej a opečte prsia z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a dobre prepečené. To by malo trvať približne 6-8 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky mäsa.
- Keď sú kuracie prsia hotové, nechajte ich chvíľu odpočívať a potom ich nakrájajte na kúsky.
Pridajte uvarené cestoviny do zeleninovej zmesi v panvici a premiešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre spoja. - Podávajte túto zmes na tanieroch a na každý tanier položte plátok kuracieho prsia.