Potrebujeme:
– 4 kuracie horne stehná
– soľ, čierne korenie, cesnakový granulát, cesnakový prášok, paprika na dochutenie
– olej na smaženie

 

Kuracie horné stehná na panvici

Postup:
1. Kuracie horne stehná umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme ich kuchynským utierkou.
2. Do misky si pripravíme zmes soľou, korením, cesnakovým granulátom, cesnakovým práškom a paprikou.
3. Horne stehná natierame pripravenou zmesou z oboch strán.
4. Na panvici zohrejeme olej a horne stehná prudko osmažíme z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatistú farbu.
5. Potom znižujeme teplotu a pokrieme panvicu s horúcimi stehnami. Necháme stehná dusiť asi 15 – 20 minút, prípadne pripŕeme trochu vody.
6. Po upečení ich môžeme podávať napríklad s ryžou, zemiakovou kašou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *