Potrebujeme:

– 500g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
– 2 lyžice kari korenia
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červenú papriku
– 1 zelenú papriku
– 2 mrkvy
– 2 lyžice oleja
– soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie soté s kari korenim

Postup:

1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a posypeme ho kari korením. Necháme ho odstáť aspoň 15 minút, aby sa korenie do mäsa vpilo.

2. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a cesnak nasekáme na jemné plátky.

3. Papriky a mrkvy umyjeme a nakrájame na tenké pásiky.

4. Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju, až kým sa nezačne farebne meniť.

5. Pridáme cesnak a orestujeme ho spolu s cibuľou asi 1 minútu, kým nezačne voňať.

6. Pridáme nakrájané kuracie mäso a opečieme ho, kým nie je vonkajšia strana mäsa zlatistá a vnútri nie je surové.

7. Pridáme nakrájané papriky a mrkvu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Podusíme, kým zelenina nie je mäkká, ale stále krehká.

8. Podávame s ryžou alebo cestovinami.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *