Bravčová krkovička so zelerovým pyré

Ak hľadáte recept na bravčovú krkovičku so zelerovým pyré, tu je pre vás:

Suroviny:

  • 4 bravčové krkovičky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 plátky kvalitného masla
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 4 stonky zeleru (olúpané a nakrájané na malé kúsky)
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 1/4 šálky vývaru (hovädzí alebo zeleninový)

 

Bravčová krkovička so zelerovým pyré

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180 °C.
  2. Opláchnite a osušte bravčové krkovičky, dochuťte ich soľou a čiernym korením.
  3. Na hrubej panvici rozohrejte maslo. Orestujte krkovičky z oboch strán do zlatista.
  4. Presuňte ich do rúry a pecťte asi 20-30 minút, alebo kým dosiahnu správnu teplotu (vnútorná teplota by mala byť asi 60-65 °C).
  5. V panvici orestujte nasekaný cesnak na oleji.
  6. Pridajte nakrájaný zeler a dusíme niekoľko minút, až kým zeler zmäkne.
  7. Pridajte smotanu na varenie a vývar. Zahrejte a nechajte sa variť, kým sa zeler stane mäkkým.
  8. Potom zeler vložte do mixéra a blendujte na hladkú konzistenciu.
  9. Podávajte bravčové krkovičky s zelerovým pyré a ďalšími prílohami podľa vašej chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *