Kura na kyslej kapuste

Tu je jednoduchý recept na kúru na kyslú kapustu:

Potrebujete:

  • 1 kg kuracieho mäsa (napríklad stehná alebo prsia)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce

Kura na kyslej kapuste

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobné kúsky.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte kuracie mäso spolu s cibuľou a cesnakom, kým mäso nezbelená.
  3. Pridajte kyslú kapustu a premiešajte.
  4. Pridajte soľ, korenie, mletú sladkú papriku a rasce. Premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Pridajte trochu vody (asi 1-2 lyžice) a nechajte variť na miernom ohni asi 30-40 minút, kým mäso nie je mäkké a dochutené.

Podávajte kúru na kyslú kapustu s varenými zemiakmi alebo chlebom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *