Kuracia pečienka na cibuľke

Nasledujúci recept podáva jednoduchý a chutný spôsob prípravy kuracej pečienky na cibuľke:

Suroviny:

  • 500 g kuracej pečienky
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňaťka

 

Kuracia pečienka na cibuľke

Postup:

  1. Kuraciu pečeň očistite od žĺčových výbežkov a nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
  3. Na panvici si zohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu dozlatista.
  4. Pridajte cesnak a orestujte ho spolu s cibuľou ešte približne pol minúty.
  5. Pečeňku pridajte na panvicu a opečte ju zo všetkých strán, asi 2-3 minúty z každej strany.
  6. Dochutte pečeňku soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Podávajte kuraciu pečeňku ešte teplú, posypanú nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *