Bezlepkové šošovicové fašírky

Bezlepkové šošovicové fašírky – po slovensky

Bezlepkové šošovicové fašírky sú skvelou voľbou pre tých, ktorí preferujú bezlepkovú stravu alebo majú intoleranciu na lepok. Táto lahodná a zdravá alternatíva tradičných fašírok je plná bielkovín, vlákniny a ďalších živín.

Tu je jednoduchý recept na prípravu bezlepkových šošovicových fašírok:

Suroviny:

  • 1 šálka uvarenej šošovice
  • ½ cibule, jemne nakrájanej
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájaného
  • 1 mrkva, nastrúhaná
  • ½ šálky bezlepkových stierok
  • 2 polievkové lyžice čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej koriandru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Bezlepkové šošovicové fašírky

Postup:

  1. V veľkej miske rozmixujte šošovicu dohladka. Pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu, stierky a petržlenovú vňať. Premiešajte dohromady.
  2. Pridajte mletú rascu, koriander, soľ a korenie. Dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nespájajú.
  3. Vytvorte z cesta malé fašírky požadovaného tvaru.
  4. Na panvici rozohrejte olej a opiekajte fašírky z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé.
  5. Hotové bezlepkové šošovicové fašírky podávajte napríklad s čerstvou zeleninou, karfiolovým pyré alebo v bezlepkovom chlebe.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *