Rybacia rebierka na ražni s bylinkami je skvelou voľbou pre výnimočnú chuťovú lahôdku. Tu sú pre vás dva rôzne recepty, ktoré môžete vyskúšať:

Recept 1: Rybacia rebierka na ražni s bylinkami a citrónom

Suroviny:

  • 1 kg rybacej rebierky
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekaného)
  • Šťava z 1 citróna
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžička čiernej mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • Čerstvý kôpor alebo petržlen na ozdobenie

Postup:

  1. V miske zmiešajte cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, čiernu papriku, oregano a tymián.
  2. Rebiere dôkladne opláchnite a osušte papierovým utierkou.
  3. Namočte rebierka do marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny (alebo cez noc pre lepší výsledok).
  4. Po marinovaní ich pripevnite na grilovací špíz.
  5. Grilujte rebierka na stredne vysokom ohni, pravidelne ich obracajte a premazávajte marinádou na raže.
  6. Grilujte rebierka približne 15-20 minút, kým nebudú vonkajšie strany zlatisto hnedé a mäso vnútri bude šťavnaté.
  7. Pred podávaním nechajte rebierka chvíľu oddýchnuť. Ozdobte ich posekaným petržlenom alebo kôprom.

 

Recept 2: Rybacie rebierka na ražni s medom a bylinkami

Suroviny:

  • 1 kg rybacej rebierky
  • 4 lyžice medu
  • 3 lyžice sojovej omáčky
  • 2 lyžice čerstvého citrónového šťavy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekaného)
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. V miske zmiešajte med, sojovú omáčku, citrónovú šťavu, olivový olej, cesnak, tymián, oregano, soľ a čierne korenie.
  2. Pripravenú marinádu nalejte na rebierka a nechajte ich marinovať aspoň 1 hodinu (ak máte čas, nechajte ich marinovať dlhšie pre intenzívnejšiu chuť).
  3. Rebiere pripevnite na ražný špíz a grilujte ich na miernom ohni, pravidelne ich polievajte marinádou na raže.
  4. Grilujte rebierka približne 15-20 minút, kým nebudú dobre opečené z vonkajšej strany a mäso bude šťavnaté.
  5. Pred podávaním nechajte rebierka ešte pár minút oddýchnuť. Podávajte s obľúbenou prílohou, napríklad s čerstvým šalátom alebo pečenými zemiakmi.

Vychutnajte si tieto vynikajúce recepty na rybiu rebierku na ražni s bylinkami a doprajte si skvelú chuťovú zážitok!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *