1. Syrové kuracie prsia so syrom feta:
– Kuracie prsia nakrájame na plátky a premiešame so zeleným korením a trochou soli.
– Na panvici opekáme kuracie plátky z oboch strán, až kým nezdobia sa zlatisto hnedou farbou.
– Na pruhu na kuracieho mäsa na poslednej strane pečieme drobnú kocky feta syru.
– Servírujeme teplé s čerstvým šalátom.

2. Kuracie prsia plnené ricottou a špenátom:
– Ricottu zmiešame so špenátom a trochou cesnaku, korenia a soli.
– Upečieme kuracie prsia do zlatista a po otvoreniu mäsa plníme ich ricottou špenátovou zmesou.
– Pečieme ešte chvíľku, kým kuracie prsia nie sú úplne hotové.
– Podávame s varenou zeleninou alebo cestovinou.

3. Kuracie prsia s modrým syrom a orechmi:
– Upečieme kuracie prsia na panvici alebo grile a posypeme ich kúskami modrého syra.
– Na konci môžeme pridať jemne nakrájané orechy a ďalšie korenie podľa chuti.
– Podávame s tzv. sladkými zemiaky a dusenou zeleninou.

4. Kuracie prsia glazované medom a hořčičnou omáčkou:
– Kuracie prsia pečieme na panvici alebo v rúre a zatiaľ si pripravíme glazúru z medu a hořčice.
– Keď sú kuracie prsia takmer hotové, povrch potrieme glazúrou a necháme ešte chvíľu dopekať, kým je kuracie mäso pekne lesklé.
– Podávame s vareným ryžou alebo zemiakmi a dusenou zeleninou.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *