Potrebujeme:
– 1 kg krkovice (svinového mäsa)
– 500 ml piva
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice medu
– 1 lyžica horčice
– soľ, mleté čierne korenie, paprika, olej na grilovanie
Grilovaná krkovička v pivnej marináde
Postup:
1. Mäso očistíme od šľachy a nakrájame na rovnaké kúsky.
2. V miske zmiešame pivo, nastrúhaný cesnak, med, horčicu, soľ, korenie a papriku.
3. Do marinády vložíme kúsky krkovice a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
4. Potom mäso vytiahneme z marinády a odkvapkáme.
5. Na rozpálenom grile ho opekáme z oboch strán dozlatista a podľa chuti posolíme a okoreníme.
6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!