Grilovaná krkovička v pivnej marináde

 

Potrebujeme:

– 1 kg krkovice (svinového mäsa)
– 500 ml piva
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice medu
– 1 lyžica horčice
– soľ, mleté čierne korenie, paprika, olej na grilovanie

 

Grilovaná krkovička v pivnej marináde

Postup:

1. Mäso očistíme od šľachy a nakrájame na rovnaké kúsky.
2. V miske zmiešame pivo, nastrúhaný cesnak, med, horčicu, soľ, korenie a papriku.
3. Do marinády vložíme kúsky krkovice a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
4. Potom mäso vytiahneme z marinády a odkvapkáme.
5. Na rozpálenom grile ho opekáme z oboch strán dozlatista a podľa chuti posolíme a okoreníme.
6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg krkovičky (plátky)
  • 330 ml piva (najlepšie svetlé)
  • 4 strúčiky cesnaku (posekané na jemno)
  • 2 lyžice medu
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička papriky (sladkej alebo pálivej, podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. rozmarín alebo tymián) na dochutenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava marinády: V miske zmiešajte pivo, cesnak, med, sójovú omáčku, horčicu, olivový olej, papriku, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

  2. Marinovanie mäsa: Krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju vložte do plastového vrecka alebo do misky a zalejte pripravenou marinádou. Uistite sa, že je mäso dobre obalené marinádou. Uzavrite vrecko alebo prikryte misku a nechajte marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.

  3. Grilovanie: Pred grilovaním vyberte krkovičku z chladničky a nechajte ju kúsoček ohriať na izbovú teplotu (približne 30 minút). Rozohrejte gril na strednú teplotu. Krkovičku vyberte z marinády (môžete si nechať trochu marinády na potieranie počas grilovania) a položte ju na gril.

  4. Grilovanie: Grilujte krkovičku asi 6-8 minút z každej strany, alebo kým nedosiahne vnútornú teplotu 70°C. Počas grilovania ju môžete potierať zvyšnou marinádou pre zvýraznenie chuti.

  5. Podávanie: Po ugrilovaní nechajte krkovičku odpočívať 5-10 minút pred krájaním. Môžete ju podávať s grilovanou zeleninou, zemiakovým šalátom alebo čerstvým chlebom.

  6. Užite si: Grilovaná krkovička v pivnej marináde je skvelé jedlo na letné grilovačky a oslavy. Príjemnú chuť!

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *