Kari s batátmi

Kari s batátmi, špenátom a kokosovým mliekom.

Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké batáty, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice kari pasty (podľa chuti, môže byť červená alebo zelená)
  • 1 konzerva kokosového mlieka (400 ml)
  • 200 g čerstvého špenátu, umytého a nasekaného
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 lyžička koriandru v prášku
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice rastlinného oleja (napr. kokosového oleja)

 

Kari s batátmi, špenátom a kokosovým mliekom

Postup:

  1. Pristav olej:
    • V hrnci s hrubým dnom rozohrej rastlinný olej na strednej teplote.
  2. Cibuľa a cesnak:
    • Pridaj nasekanú cibuľu a cesnak a orestuj ich dozlatista, asi 3-4 minúty.
  3. Kari pasta:
    • Pridaj kari pastu a miešaj s cibuľou a cesnakom, kým sa kari pasta dobre nespojí s ostatnými ingredienciami a nezačne voňať.
  4. Korenie:
    • Pridaj kurkumu, koriander a soľ. Premiešaj, aby sa korenie rovnomerne rozložilo.
  5. Batáty:
    • Pridaj nakrájané batáty a dôkladne ich premiešaj s kari pastou a korením.
  6. Kokosové mlieko:
    • Zalej zmes kokosovým mliekom a prived do varu. Potom zníž teplotu a nech varte na miernom ohni, kým batáty nebudú mäkké, asi 15-20 minút.
  7. Pridaj zeleninu:
    • K pokrmu pridaj nasekaný špenát a prúžky červenej papriky. Nechaj špenát zoschnúť a papriku len krátko povarte, aby zostala chrumkavá.
  8. Ochutnaj a podávaj:
    • Ochutnaj a prípadne pridaj soľ alebo korenie podľa svojej chuti. Servíruj s ryžou alebo naanom.

Tento kari s batátmi, špenátom a kokosovým mliekom ponúka bohatú kombináciu chutí a exotických aróm ázijskej kuchyne. Je plný vitamínov a minerálov zeleniny a lahodného vplyvu kari pasty a kokosového mlieka.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *