Potrebujeme nasledovné ingrediencie:
– 500 g kuracieho mäsa
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 lyžička kurkumy
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička kari korenia
– 400 ml kokosového mlieka
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)
Kari kuracie maso s kokosovým mliekom
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a opláchneme pod tečúcou vodou.
2. Na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Smažíme ich na strednom ohni, až kým nezačnú byť zlatisté.
3. Pridáme kuracie kúsky a smažíme ich, kým nezhnednú zo všetkých strán.
4. Do panvice pridáme kurkumu, mletú papriku a kari korenie. Orestujeme ich spolu s kuracím mäsom, kým nezačnú uvoľňovať svoje vône.
5. Pridáme kokosové mlieko a premiešame. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Po privedení k varu znížime teplotu a varíme pokryté, kým sa kuracie mäso neuvári a nezjemní (asi 20 – 25 minút). Občas premiešame.
7. Hotové kari podávame s ryžou, nastrúhanou mrkvou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!