Potrebujete:
– 500 g kuracieho mäsa (môžete použiť prsia alebo stehná bez kosti)
– 2 veľké jablká (olúpané a nakrájané na kúsky)
– 1 veľká cibuľa (nakrájaná na jemné kúsky)
– 3 strúčiky cesnaku (rozotreté alebo nakrájané na malé kúsky)
– 1 lyžička kari prášku
– 1/2 lyžičky kurkumy
– 1/2 lyžičky mletej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– 2 lyžice oleja

 

Kuracie mäso na kari s jablkami

Postup:
1. Mäso si nakrájajte na menšie kúsky. Osolte a okoreňte kari práškom, kurkumou, mletou paprikou a rascom. Nechajte aspoň 30 minút marinovať.
2. V panvici si zohrejte olej a pridajte na ňom cibuľu. Smažte ju, kým sa nerozpustí a nezačne sa zmäkčovať.
3. Pridajte do panvice kuracie mäso a orestujte ho z každej strany, kým nezhnedne.
4. Pridajte do panvice jablká a cesnak. Premiešajte a dusením udržujte na miernom ohni približne 10 minút, alebo kým sa mäso dokonale neuvarte.
5. Ochutnajte jedlo soľou a korením podľa svojho vkusu.
6. Podávajte s ryžou alebo chlebom a ozdobte petržlenom.

Dúfam, že vám tento recept pomohol! Prijemnú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *