Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti 

Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti je chutné jedlo s bohatou arómou. Tu je jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 500 g kuracej pečene
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti 

Postup:

  1. Kuraciu pečeň dobre opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovým utierkou.
  2. V hrnci rozohrejte bravčovú mast na stredne veľkom ohni.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusite ju, kým nebude mäkká a zlatistá.
  4. Pridajte kuraciu pečeň do hrnca a opečte ju z oboch strán, až kým nebude mäso pevné a dobre prepečené.
  5. Postupne pridávajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  6. Podávajte kuraciu pečeň ešte teplú so zemiakovým pyré alebo šalátom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracej pečene
  • 200 g bravčovej masti
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička majoránky (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička mletej papriky (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava pečene: Kuraciu pečeň dôkladne očistite a zbavte jemných blán a žíl. Potom ju opláchnite studenou vodou a osušte papierovými utierkami.

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu nakrájajte na jemné kocky a cesnak na tenké plátky.

  3. Mastenie: V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte bravčovú masť na strednom ohni. Keď je masť dostatočne horúca, pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nie je zlatohnedá a sklovitá.

  4. Pridanie cesnaku: Keď je cibuľa hotová, pridajte nakrájaný cesnak a krátko ho osmažte, aby nezhnedol.

  5. Smaženie pečene: Do panvice pridajte kuraciu pečeň a smažte ju na strednom ohni asi 5-7 minút, kým nie je pekne prepečená. Občas premiešajte.

  6. Dochutenie: Osoľte a okoreňte podľa chuti. Pridajte majoránku a prípadne mletú papriku pre lepšiu chuť. Všetko dobre premiešajte a nechajte ešte chvíľku prehriať.

  7. Zaliatie masťou: Po upečení kuracej pečene ju zalijte rozpálenou bravčovou masťou. Masť by mala zakryť pečeň, aby sa udržala šťavnatá.

  8. Uskladnenie: Nechajte vychladnúť a potom preneste do uzatvárateľnej nádoby. Môžete uskladniť v chladničke, kde sa masť stuhne a ochráni pečeň pred skazou.

  9. Podávanie: Kuraciu pečeň zaliatu v bravčovej masti podávajte s chlebom alebo na hriankach. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou pre lepší vzhľad a chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *