Ak hľadáte recept na prípravu zavaraného kuracieho mäsa po slovensky, tu je jednoduchý návod:
Potrebné suroviny:
- 4 kúsky kuracieho mäsa (stehná, prsia alebo ktorákoľvek časť podľa vašej preferencie)
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kúsky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 pohár vývaru (môžete použiť zeleninový, kurací alebo hovädzí)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku alebo koncentrátu
- Soľ a korenie podľa chuti
- Korenie a bylinky podľa chuti (napr. paprika, tymián, oregano)
Zavárané kuracie mäso
Postup:
- Kuracie mäso osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju dozlatista.
- Pridáme cesnak a opečieme ho spolu s cibuľou, kým nezapácha.
- Do panvice pridáme kúsky kuracieho mäsa a opečieme ich z každej strany, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Znížime teplotu a pridáme vývar, paradajkový pretlak a ďalšie korenie a bylinky podľa chuti.
- Zavrieme pokrievku a dusíme mäso asi 30-40 minút, prípadne kým nie je mäso jemné a šťavnaté.
- Podávame s prílohou podľa vlastnej voľby, napríklad s ryžou, zemiakovou kašou alebo cestovinami.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave zavaraného kuracieho mäsa. Dobrú chuť!