Ak hľadáte recept na prípravu zavaraného kuracieho mäsa po slovensky, tu je jednoduchý návod:

Potrebné suroviny:

  • 4 kúsky kuracieho mäsa (stehná, prsia alebo ktorákoľvek časť podľa vašej preferencie)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pohár vývaru (môžete použiť zeleninový, kurací alebo hovädzí)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku alebo koncentrátu
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Korenie a bylinky podľa chuti (napr. paprika, tymián, oregano)

Zavárané kuracie mäso

Postup:

  1. Kuracie mäso osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju dozlatista.
  3. Pridáme cesnak a opečieme ho spolu s cibuľou, kým nezapácha.
  4. Do panvice pridáme kúsky kuracieho mäsa a opečieme ich z každej strany, kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Znížime teplotu a pridáme vývar, paradajkový pretlak a ďalšie korenie a bylinky podľa chuti.
  6. Zavrieme pokrievku a dusíme mäso asi 30-40 minút, prípadne kým nie je mäso jemné a šťavnaté.
  7. Podávame s prílohou podľa vlastnej voľby, napríklad s ryžou, zemiakovou kašou alebo cestovinami.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave zavaraného kuracieho mäsa. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *